x
Voordeur van huis nogal sober? Vrolijk…
Maak vliegreizen leuker en aangenamer aan de hand van 13 trucs Volg deze stappen om je tuin droogtebestendig te maken en dan heb je veel weelde voor weinig werk

Voordeur van huis nogal sober? Vrolijk de boel op met deze 6 verfraaiende ideeën met planten!

18 Augustus 2022 • Door Skip
658
Advertisement

Als je de voordeur van huis maar wat saai en eentonig lijkt dan is het opleuken daarvan met bloempotten een goed idee. Er zijn veel ideeën en is er altijd wel iets wat bij je smaak past. Je kan simpele terracottapotten gebruiken of gekleurde potten om een vleugje levendigheid te brengen, maar je kan ook een wat strakker afgebakende stijl hanteren die je overneemt uit de ruimtes in huis.

Wat planten betreft kan je bloemgevende planten gebruiken, kleine fruitboompjes of zelfs vollere planten als je hier veel ruimte voor hebt.

Laten we eens gaan kijken of we een eerste inspiratie kunnen halen uit deze 6 fantastische ideeën!  


Oude voorwerpen gebruiken als bloempot

foto: Pexels

Als je in huis oude dingen hebt zoals fietsen, driewielers maar ook oude kruiwagens of oude wagentjes van overgrootouders dan kan je die weer herstellen en die weer een nieuw leven geven door ze als 'bloempotten' te gebruiken. Maak ze gewoon schoon, geef ze een likje verf met een mooie kleur en dan is het ding dat je wilt gebruiken klaar om een plekje te bieden aan bloempotten!

Potten op traptreden

foto: Pexels

Als je bij je voordeur moet komen via een trap dan kan je de treden versieren met potten. Ook in dit geval zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Je kan per trede een andere pot en bloem plaatsen, of allemaal dezelfde potten en bloemen per trede of om en om. Voor wat betreft de keuze van potten kan je kiezen voor het gebruikelijke aardewerk maar ook voor gekleurde potten of oude dingen die een nieuw leven kunnen krijgen als plaats om planten in te kunnen zetten.

Advertisement

Planten met volle bosschage of kleine boompjes

foto: Pexels

Als je ingang tot je huis direct aan de straat is dan kan je de buitenkant versieren met grote potten met daarin kleine boompjes of planten met een volle bos. Je hebt er twee van nodig om je ingang net even wat aangenamer te maken!

Bloempotten met bloemen in bloei

Door een bloemenvaas in de buurt te zetten bij je ingang voeg je snel heel wat warmte en gezelligheid toe aan je huis en daarnaast wordt het er ook levendiger op! 

Grote bloempotten

foto: Pexels

Een ingang die van formaat is of die niet overdekt is kan je effectief opleuken met grote potten. Afhankelijk van wat je stijl is kan je kiezen voor modernere hoekigere vormen met sterkere kleuren of juist wat meer kiezen voor klassiekere vormen en materialen.

Advertisement

Hangende bloempotten

En wat dacht je anders van hangende bloempotten? Wil je een beetje warmte brengen en wat originaliteit zonder dat de grond ineens vol staat, dan zijn die daar prima voor. Ook hier kan je je creatieve geest weer helemaal vrij laten door een model te kopen dat al te krijgen is of zelf iets origineels te maken. Ook hier kunnen afgeschreven zaken en voorwerpen weer wat betekenen. Denk aan oude potten schalen, koppen en diepe kommen; allemaal kunnen zij je bloemen perfect huisvesten!

De zaken die hier zijn getoond vormen slechts een greep uit alle oplossingen die er mogelijk zijn met planten. Denk creatief na en dan zullen je er nog veel meer oplossingen te binnen schieten!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt