Creatieve plantenbakken met gerecycleerde pallets: 5 verrassende ideeën

door Natasja

05 September 2022

Creatieve plantenbakken met gerecycleerde pallets: 5 verrassende ideeën
Advertisement

Hou je van bloemen, maar ben je uitgekeken op de klassieke aardewerken of plastic potten? Waarom probeer je niet je eigen DIY potten of bakken te maken? Je kunt ze aanpassen aan je smaak en door hout van pallets te gebruiken, heb je veel bewegingsruimte.

Gemakkelijk te vinden, goedkoop en zeer veelzijdig, het pallet leent zich goed voor de creatie van talrijke voorwerpen. Onbehandeld of gekleurd zoals je maar wilt, gebruikt zoals ze zijn of bewerkt door houten planken samen te voegen tot de meest uiteenlopende constructies, zijn pallets uitstekende hulpmiddelen voor het maken van creatieve en originele bakken, die de ruimte in een handomdraai een rustiek en landelijk karakter geven, zowel binnen als buiten. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

1. Hoge bak voor ingangen of borders

Door de planken verticaal te monteren of door de horizontale montage in de hoogte uit te bouwen, kunnen hoge bakken worden gemaakt die perfect zijn om naast de ingang van het huis te plaatsen of als border voor opritten of als afscheiding tussen verschillende gedeelten van de tuin.

Advertisement

2. Wandplantenbak

Een ruw of gekleurd pallet, naar wens versierd, kan worden opgehangen of neergezet tegen de buitenmuur van de tuin of het balkon of, waarom niet, ook binnenshuis, en een grote en originele plantenbak worden.

3. Verticale eenvoudige tuin

Als je van koken en kruiden houdt, waarom kweek je ze dan niet op je balkon om ze altijd bij de hand te hebben? Met een pallet kun je je eigen verticale kruidentuin maken.

4. Balustradeplantenbak

Voor een kleurrijk en fleurig balkon, worden er meestal soortgelijke rekjes gebruikt. Je kunt een prachtig exemplaar maken met behulp van palletplanken en haken.

5. Samenstelling van potten

Naast de klassieke ronde of vierkante potten, gemaakt door palletplanken in elkaar te zetten, kun je je ook uitleven in meer of minder complexe composities, met middelgrote of kleine potten gegroepeerd in fantasierijke samenstellingen.

Advertisement

6. Hangende bloemenbak

Wat dacht je van een schommel voor je bloemen?

7. Bloembak met bankje

Als je een hoekje wilt creëren dat gewijd is aan ontspanning en rust, waarom creëer je dan geen comfortabele bank omringd door plantenbakken?

Welk idee vind je het mooiste?

Advertisement