Lelijke elementen in huis: ontdek slimme ideeën om ze te verbergen of te verfraaien

door Natasja

01 September 2022

Lelijke elementen in huis: ontdek slimme ideeën om ze te verbergen of te verfraaien
Advertisement

Heb je je huis tot in de puntjes ingericht, maar heb je een paar ontsierende elementen die de harmonie verbreken? Je bent niet de enige: elektriciteitskabels, radiatoren, bakken voor afvalscheiding, motoren van airconditioners en sieraden zijn voorwerpen die je woning minder aantrekkelijk kunnen maken.

Heb je er wel eens aan gedacht dat er manieren zijn om ze te verbergen? Wat als je ze in plaats daarvan probeert te vermommen? Ze zouden zelf prachtige inrichtingsvoorwerpen worden en persoonlijkheid aan je kunnen huis geven! We hebben 6 werkelijk geniale ideeën voor je geselecteerd om inspiratie uit op te doen.

Advertisement

Elektrische kabels: bedek ze met jutegaren

Elektrische kabels zijn echt niet mooi. Onze huizen zitten vol met veel technologische voorwerpen die onze kamers vaak veranderen in een wirwar van elektrische kabels.

Er zijn verschillende manieren om ze te verbergen: er zijn dozen die ontworpen zijn om ze te bevatten, of ze kunnen worden omgevormd tot inrichtingsvoorwerpen. Wat dacht je ervan ze te bedekken met jute? Als je dat doet, kun je ze gewoon vrij laten. Zij zullen de sfeer origineler en warmer maken.

Advertisement

Elektrische kabels als bloeiende takken

Een andere manier om elektriciteitskabels te verhullen is ze om te vormen tot echte schilderijen: televisiekabels lenen zich hier goed toe, aangezien ze langs de muren lopen.

Je hoeft alleen maar wat bladeren en bloemen aan te brengen en, waarom niet, ook vogels die op de kabels neerstrijken. Je zult zien dat je kabels meteen veranderen in prachtige boomtakken!

Airconditionermotor als kast


Motoren van airconditioners behoren tot de lelijkste dingen die op de terrassen en balkons staan. In dit geval is er heel weinig nodig om ze om te vormen tot iets aangenaams en zelfs nuttigs.

Als je ze afdekt met meubels of kasten, worden ze ook erg handige opbergruimte.

Radiatoren

Radiatoren moeten altijd vrij zijn om meer warmte te leveren met minder verspilling. Maar als je een radiator in je huis hebt die je echt niet mooi vindt, kun je die verbloemen met een houten constructie.

Afhankelijk van de plaats van de radiator kan de constructie worden omgevormd tot een consoletafel waarin potten met groene planten of bloemen en decoratieve accessoires kunnen worden geplaatst, of tot een heerlijke, comfortabele zitplaats door er zachte kussens op te leggen.

Wandsieradenkistje

Heb je veel sieraden en weinig plaats om ze op te bergen? Het antwoord is eenvoudig: bewaar ze in een wandsieradenkistje! Achter een schilderij of een fotolijst blijven ze perfect verborgen en staan ze niet in de weg op meubels of in laden.

Advertisement

Afvalbakken

Eerst was er één vuilnisbak, die gemakkelijk onder de gootsteen kon. Vandaag, met de gescheiden afvalophaling, zijn de vuilnisbakken verveelvoudigd en vormen ze vaak een overlast in de keukens of op de balkons. Toch is het heel gemakkelijk om ze te verbergen: zet ze gewoon in een kast, zodat je andere deuren en laden hebt om je rommel in op te bergen.

Wat vind je van deze ideeën? Nu hoef je alleen nog maar je fantasie de vrije loop te laten: die lelijke voorwerpen zullen je niet langer irriteren!

Advertisement