Laat je inspireren door deze geweldige ideeën voor plantenwanden in huis

door Natasja

29 November 2021

Laat je inspireren door deze geweldige ideeën voor plantenwanden in huis
Advertisement

Je hebt niet altijd de ruimte of genoeg licht om de vloer met potten met planten te vullen, of om er veel op planken en vensterbanken rond het huis te zetten. En als je toch je inrichting wilt verrijken met een beetje groen, van aromatische planten in de keuken tot sierplanten die misschien ook geschikt zijn voor kamers met minder licht, kun je altijd een alternatieve oplossing bedenken waarmee je de ruimte verticaal kunt benutten.

Met steunen die aan de muur worden bevestigd of aan het plafond hangen, bijvoorbeeld, kunnen werkelijk prachtige opstellingen worden gemaakt, zodat je op onverwachte plaatsen van groene hoekjes kunt genieten. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement
inspiredbycharm.com

inspiredbycharm.com

Kleine potten met een pakkend ontwerp, geplaatst in een hoek van een gang of vlak naast de ingang van de keuken: als die ruimte licht genoeg is, is het toevoegen van planten een charmante manier om te decoreren.

Advertisement
chalkandmoss.com

chalkandmoss.com

Terracotta potten, die zo worden gemonteerd dat ze horizontaal tegen de muur blijven: dit is een andere en originele manier om een verticale tuin te creëren.

Als je grote glazen flessen of potten wilt gebruiken als plantenbak om aan de muur te hangen, kun jeook steunen maken met dik ijzerdraad: ze zien er modern en origineel uit.

Oude houten lijsten aan elkaar gebonden met kettingen en vervolens opgehangen aan het plafond. Binnenin, kleine horizontale planken met gaten om potten in te steken: het is een heel leuk DIY idee, om in de lichte plekjes van het huis te plaatsen.

Eenvoudige metalen cirkels waarin terracotta potten kunnen worden geplaatst: dit zijn de beste houders voor planten en ze decoreren elke ruimte in huis op stijlvolle wijze.

Advertisement
Tutorial via gatheredky.com

Tutorial via gatheredky.com

Voor een kruidenwand zou het mooi zijn de wand te verven met verf met krijtbordeffect, zodat de namen van de verschillende kruiden naast de aan de wand bevestigde potjes kunnen worden geschreven.

Zoals schilderijen die - letterlijk - tot leven komen!

Advertisement
gardenculturemagazine.com

gardenculturemagazine.com

Veel houten kisten aan elkaar verbonden: dit is een manier om een zeer mooi plantensysteem aan de muur te bevestigen.

Houten panelen en gerecyclede glazen vazen: in een mum van tijd heb je een muur vol bloemen. En zonder water te gebruiken, kun je ook het hele jaar door een muur versieren door de vazen te vullen met gedroogde of kunstbloemen en -takken.

Advertisement

Een compositie die er echt uitziet als een levende sculptuur aan de muur.

Hergebruik van delen van oude meubels, of ook houten balustrades en leuningen: hier zijn ze gebruikt om de muurbeugels te omlijsten die de potten ondersteunen, en ze hebben een mooie rustieke uitstraling.

Advertisement
indiamart.com

indiamart.com

Zo'n oplossing is echt bijzonder mooi!

Hoe heb jij de planten in jouw inrichting verwerkt?

Advertisement