x
Recycle afgedankte voorwerpen tot creatieve…
Witte kaarsen met kerst: versier je huis met deze elegante en traditionele decoraties Laat je inspireren door deze geweldige ideeën voor plantenwanden in huis

Recycle afgedankte voorwerpen tot creatieve kerstdecoraties

29 November 2021 • Door Natasja
945
Advertisement

Elk jaar is het leuk om het huis tijdens de kerstdagen met verschillende versieringen te versieren, en je hebt er misschien een paar die je elk jaar uit een of andere doos haalt. Maar als je iets nieuws wilt introduceren, ook zonder te zoeken naar versieringen om te kopen, kun je je creativiteit gebruiken om veel oude, zelfs afgedankte, voorwerpen nieuw leven in te blazen.

Met oude voorwerpen van blik en hout, kurken en vele andere materialen kun je fantasievolle en persoonlijke decoraties maken, zoals de hieronder afgebeelde


Een tinnen deksel zoals dat van sommige verfblikken, die geen scherpe randen hebben, zijn gemakkelijk om te toveren in kerstboomversieringen. Met verf, viltstiften en vilt kun je met de hulp van de kleintjes sneeuwpoppen of andere figuren of versieringen maken die je maar leuk vindt.

Een metalen plaat (maar elk ander hard materiaal dat je in huis hebt is ook goed) wordt een kerstschilderij met een eenvoudige gestileerde kerstboomversiering. Hier hebben we de damstenen gebruikt, maar schijfjes kurken of restjes vilt of eva foam zijn ook prima.

Advertisement

Heb je er wel eens aan gedacht om de bodem van muffinvormpjes in kerststijl te versieren?

Een houten plaat en oude potdeksels: een ander creatief en erg leuk idee voor een sneeuwpop om met kerst het huis mee te versieren.

foto: hometalk.com

Een kersttafereel in een oude glazen pot is een idee dat op duizend verschillende manieren kan worden gepersonaliseerd.

Advertisement
foto: novica.com

Als je graag met gerecycleerd papier werkt, kun je kleurrijke hangende versieringen maken in een heleboel verschillende vormen. Ze zijn licht en leuk, en ook geschikt voor kleinere tak- en bladerencomposities.

Oude CD's worden kleurrijke donuts voor een super popkleurige kerstboom!

Advertisement
foto: hometalk.com

Blikken, ook de blikken met groeven van voedsel en conserven, zijn klaar om sneeuwpoppen te worden, compleet met hoeden!

foto: Etsy

Kurken van wijnflessen zijn een ander veelzijdig materiaal, ook als het gaat om kerstversiering. Kijk bijvoorbeeld eens naar het schattige rendier gemaakt van deze kurken!

Advertisement
foto: Etsy

En je kunt ze ook gebruiken om miniatuurkerstbomen te maken met een schattige rustieke tint.

Een heel schattig idee om cadeauverpakkingen te versieren: houten stokjes, zoals die welke gebruikt worden als lepeltjes voor suiker in de koffie aan de bar, of ook die van ijslollies, worden een paar miniatuurski's!

Fijne feestdagen!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt