11 creatieve ideeën om ijsstokjes te recyclen en er schattige kerstversieringen van te maken

door Natasja

13 December 2022

11 creatieve ideeën om ijsstokjes te recyclen en er schattige kerstversieringen van te maken
Advertisement

Van alle tijden van het jaar is Kerstmis misschien wel de tijd waarin men zich het meest geroepen voelt om creatief bezig te zijn. Tijdens de feestdagen maken zelfs degenen die niet de tijd en energie vinden om hun huis in de loop der seizoenen te versieren, een paar uur vrij om na te denken over ornamenten en versieringen waarmee ze hun huis kunnen versieren. Onder de ornamenten die nooit ontbreken zijn versieringen om aan de takken van de kerstboom te hangen, of feestelijke composities.

Ze kunnen worden gemaakt van een groot aantal voorwerpen, vooral als je het juiste idee hebt om dingen die je misschien al in huis hebt of die je gemakkelijk kunt verkrijgen, creatief te recyclen. Je kunt bijvoorbeeld houten ijsstokjes recyclen, die platte, dunne stokjes die gemakkelijk te lijmen en te kleuren zijn. Bekijk de ideeën hieronder.

Advertisement
onelittleproject.com

onelittleproject.com

Supergestileerde kerstbomen: er is slechts een driehoek nodig om zo'n universeel symbool na te maken, en dan kun je je uitleven in kleuren en versieringen.

Advertisement
thehousehouse.com

thehousehouse.com

En als de boompjes niet om op te hangen zijn, maar om als decoratieve accessoires te gebruiken? Ook die kunnen worden gemaakt met behulp van houten stokjes.

Een schattige slee, waarvoor je alleen wat stokjes, lijm en verf nodig hebt. Dit zijn ook leuke werkjes om samen met de kinderen te doen.

Ook hier met eenvoudige vormen, zou je rendiervormige versieringen kunnen maken van een driehoek van houten stokjes.

thekeeperofthecheerios.com

thekeeperofthecheerios.com

Een minipaneel van stokjes naast elkaar, dan een beetje fantasie met passende kleuren, en je hebt kerstkoekjes om op te hangen, die niet zullen bederven.

Advertisement

Iets minder gebruikelijk, maar toch zeer mooi, zijn ramen versierd in een kerstthema: een leuk idee voor decoraties die je op kunt hangen.

In de ieders verbeelding blijft Kerstmis bijna altijd verbonden met de winter, en dus ook met wintersport. Hier is dan het idee voor een ornament in de vorm van een paar ski's.

Advertisement

Gekleurde sterren: zoals al deze ornamenten zijn ze licht en geschikt om zelfs aan dunne takken te hangen zonder het risico dat ze verbuigen of kapot gaan.

Kransen op de deur zijn bijna een must met Kerstmis, dus waarom zou je ze ook niet gebruiken voor miniatuurdecoraties?

Advertisement

De elfen van de Kerstman, in hun felgroene uniformen, zullen het huis opvrolijken!

Advertisement