Kerstversiering met creatieve recycling: je kunt zelfs tuingereedschap gebruiken

door Natasja

25 December 2022

Kerstversiering met creatieve recycling: je kunt zelfs tuingereedschap gebruiken
Advertisement

Iedereen die een tuin moet onderhouden, hoe klein ook, weet dat het echt constant werk is, waarvoor je een hele reeks essentiële gereedschappen bij de hand moet hebben. In feite zijn spades, schoppen en scheppen, harken de gereedschappen waar je niet zonder kunt bij het tuinieren, en hoe slijtvast ze ook zijn, er komt altijd een moment dat ze beschadigd raken en hun functionaliteit verliezen.

Op dat moment kun je besluiten ze weg te gooien, of ze apart te houden om er heel originele rustieke decoraties van te maken. Dus, zelfs met Kerstmis kun je het huis verrijken met gepersonaliseerde ornamenten gemaakt door creatieve recycling, zoals die hieronder worden voorgesteld.

Een gebroken spade, zelfs zonder stok, kan een heel mooie rustieke decoratie worden voor Kerstmis. Je kunt het bijvoorbeeld rood schilderen en er dan iets in het wit op schrijven met behulp van sjablonen.

Advertisement

En vooral als het gaat om vrij grote spades of schoppen, zullen ze ook perfect zijn om te versieren met decoupage: er zijn duizend soorten bedrukt papier om uit te kiezen!

Je kunt al het tuingereedschap gebruiken bij het versieren met groene takken en strikken of andere typische kerstversiering.

Het is ook leuk om de scheppen nog intact te gebruiken, compleet met handvat. Je kunt ze tegen een muur zetten, bij de ingang van het huis of ook in een hoek van de woonkamer als je dat wilt.

Met een beetje fantasie kun je ook een paar kleine tuinscheppen versieren die gebruikt worden voor potten en kleine plantjes.

Advertisement

Je hoeft niet per se kwasten en verf te gebruiken: stoffen en raffia strikken, belletjes en diverse versieringen volstaan ook.

Hoge ijzeren bezems, d.w.z. harken, zijn vaak al gemaakt van groen geverfd ijzer, zodat het niet eens zo veel werk is om er een gestileerde kerstboom van te maken. Om het te versieren kun je gekleurde knopen gebruiken! Of misschien zelfs beschilderde metalen flessendoppen, wollen pompons en alles wat je maar kunt bedenken!

Advertisement

Zelfs het samenvoegen van verschillende harken levert zeer mooie boompjes op die kunnen worden bevestigd aan een deur of houten paneel, of ook direct aan de muur.

Met schoppen met handvatten kun je sneeuwpoppen maken.

Advertisement

Een paar piepschuim ballen en het zal lijken alsof de schoppen een hoop sneeuw hebben verzameld!

In plaats van je beschadigde tuingereedschap weg te gooien, kun je het beter creatief recyclen!

Advertisement