Houten boomstammen als kerstversiering: laat je inspireren door 11 creatieve en eenvoudige ideeën

door Natasja

21 November 2022

Houten boomstammen als kerstversiering: laat je inspireren door 11 creatieve en eenvoudige ideeën
Advertisement

De magie van Kerstmis ligt ook in al die versieringen die het huis vullen tijdens de feestperiode. Elk detail draagt uiteindelijk bij tot een onherhaalbare sfeer, en soms is het opzetten van alle versieringen een traditionele afspraak om creatief tijd door te brengen met dierbaren, of helpt het je gewoon om de hele feestperiode op een meer actievere manier te beleven.

Men denkt dan aan het versieren van het huis met ornamenten, composities, tafeldecoraties, kerstbomen enzovoort. Er zijn duizend ideeën om te benutten en sommige, zeer originele, kunnen ook worden gemaakt door gewoon boomstammen, zelfs brandhoutstammen, te gebruiken. Bekijk de suggesties hieronder.

Advertisement

Een paar takken en boomstammen, wat lijm (of misschien kun een boor en schroeven gebruiken), rood lint en gekleurde knopen: het is niet moeilijk om rendieren te maken om door het hele huis of ook buiten bij de ingang te plaatsen!

Advertisement

Een modern en elegant idee voor een compositie die ook even snel kan worden gemaakt: een mooie metalen bak, zoals een,ook een beetje bewerkt, vat of een emmer, houten stammen (die met witte schors zijn heel mooi, maar andere zijn ook prima), een paar groene bladeren en vervolgens lichtjes op de bodem.

Gebruik de kettingzaag om een paar takken schuin af te zagen, en vervolgens kwasten en verf om de gezichten van deze gestileerde kerstmannen te schilderen.

Een houten schijf als basis en aan de bovenkant verticaal uitgeholde stammen voor kaarsen: het is een perfecte tafeldecoratie voor Kerstmis.

En waarom niet een boomstam in dikke schijven zagen, waarmee je dan een grappige 'sneeuwpop' kunt maken die nooit het risico loopt te smelten?

Advertisement

Met soortgelijke technieken kan je veel echt schattige figuren en composities maken!

Bij de ingang van het huis, maar ook in een hoek in een kamer, een bundel rechte boomstammen, gebonden met een grote strik in rode kleuren (of andere die je mooi vindt) en vervolgens versierd met takken en bladeren. Een eenvoudig idee met een rustieke smaak.

Advertisement

Een stam die aan één kant is gladgemaakt zodat hij op een oppervlak kan rusten en aan de andere kant is uitgehold om plaats te maken voor kaarsen. Nog een tafeldecoratie om na te maken.

Op de schoorsteenmantel, of een ander breed oppervlak in het zicht, is de bundel boomstammen die met linten en blaadjes is verbonden een eenvoudig te maken decoratie en ook makkelijk weg te halen aan het eind van de feestdagen.

Advertisement

Veel berkentakken, of van een andere boom met witte schors, te midden van lantaarns. Een betoverende moderne en rustieke mix.

En met de takjes kun je ook veel verschillende soorten kerstbomen in elkaar zetten, van de juiste maat voor je huis.

Fijne feestdagen!

Advertisement