Oude deuren en ramen als kerstversiering: 11 originele ideeën ter inspiratie

door Natasja

28 December 2022

Oude deuren en ramen als kerstversiering: 11 originele ideeën ter inspiratie
Advertisement

Het recyclen van oude houten deuren en ramen, of ook gewoon luiken die niet meer bruikbaar zijn, is een van de populairste creatieve recyclingsideëen: zo kun je voorwerpen die hun primaire functie hebben verloren en die anders zouden moeten worden weggegooid of in stukken worden kapotgeslagen, een nieuw leven geven, en zo geef je ze een geheel nieuwe charme. Zelfs wanneer de verf afbladdert, het hout verpest is, er onderdelen ontbreken, kunnen deze oude kozijnen echter decoraties worden die gepersonaliseerd kunnen worden, zelfs met Kerstmis.

Hier kunnen ze worden gebruikt als dragers voor slingers en diverse composities, om op muren te plaatsen, in hoeken van het huis of zelfs buiten de ingang. Bekijk de suggesties hieronder.

Advertisement

Geplaatst in een hoek van de kamer kunnen ze de sfeer opfleuren met kransen en lichtjes, en misschien zelfs het decor voor de kerstboom aanvullen.

Advertisement

Kleinere, dunnere of korte exemplaren zijn ook leuk versierd met een paar takken en dennenappels.

Een oud luik dat aan de muur hangt, wordt het paneel waarop je een kerstcompositie kunt bevestigen: leef je uit met bladeren, eventueel belletjes, takken met rode bessen, strikken van ruitjesstof en nog veel meer!

Je kunt de composities ook afwisselen met groene takken van varens, eucalyptus of andere planten die altijd populair zijn in interieurs, in de winter maar ook daarna!

Je kunt gebruik maken van oude luiken of ramen, net als deuren bij de ingang van het huis, buiten. 

Advertisement

Als ze worden omlijst door lichtsnoeren, zijn ze zelfs 's nachts super schilderachtig, bijna een magische doorgang naar een andere wereld.

Als het ramen of oude deuren zijn met glazen panelen, kun je daar kerstkaarten op bevestigen, of de verschillende kaders gebruiken om wat opschriften samen te stellen.

Advertisement

Een bundel takken, met lichtjes, een bel: allemaal gemonteerd op een oude deur. Eenvoudig, rustiek en schattig.

Er zijn ook mensen die dit soort decoraties buiten opzetten en de deuren op takken of muren van het huis plaatsen.

Advertisement

En het is nooit een slecht idee om deze oude houten kozijnen rood te schilderen!

Een beetje kunstsneeuw op de hoeken van de glazen panelen, vervolgens ballen en bladeren: het lijkt net het raam van een huisje in een kerstdorp.

Fijne feestdagen!

Advertisement