Gebruik wijnglazen op een creatieve manier door ze te recyclen voor de kerstversiering

door Natasja

30 November 2022

Gebruik wijnglazen op een creatieve manier door ze te recyclen voor de kerstversiering
Advertisement

De kersttijd is de tijd van het jaar waarin alles een unieke sfeer uitstraalt, ook in huis. Van de hal tot de verschillende kamers en misschien ook buiten, zijn de ruimtes in huis altijd vol met ornamenten en versieringen vol lichtjes en alle symbolen van de feestdagen, om de omgeving op te fleuren op die unieke dagen.

Het is onder andere leuk om een paar decoraties als versiering overal in huis te plaatsen, op vensterbanken, rekken of meubelplanken, of misschien ook op het midden van de tafel in afwachting van de gasten. Onder de vele voorwerpen die je in huis hebt en die je kunt gebruiken voor deze feestelijke versiering bevinden zich ook wijnglazen, zelfs de enigszins beschadigde, oude of gebroken exemplaren waarvan je niet weet wat je ermee moet doen. Kijk hieronder voor de juiste inspiratie.

Als je enkele kerstfiguren hebt, zoals kabouters, kerstmannen, rendieren enz., kun je leuke taferelen creëren om te 'vereeuwigen' onder de omgekeerde wijnglazen, alsof het een stolp is.

Advertisement

Gebruik verf: in elke kleur, satijn of glans, kan verf het glas op duizend manieren transformeren. Als je vervolgens sjablonen gebruikt om letters te tekenen, kun je woorden en wensen met veel glazen bij elkaar verzinnen.

Een beschilderd wijnglas kan eruit zien als het lichaam van kerstman!

En hoewel kaarsen gewoonlijk op de bovenkant van de omgekeerde wijnglazen worden geplaatst, kan je ook iets anders doen en andere kandelaars erop plaatsen om nog complexere en schilderachtige composities te creëren.

Gewoon vullen met witte kralen, zelfs polystyreenbolletjes, en dan de rest tekenen met geschikte stiften (of glaskleuren) en je hebt een heleboel schattige sneeuwpoppen om het huis te versieren.

Advertisement

Je kunt ook een bal van piepschuim gebruiken die op het glas rust, en dan kun je je sneeuwpoppen zelfs 'aankleden'.

Met een beetje tijd en toewijding kun je ook ornamenten maken die de zwaartekracht lijken te tarten, met vlechten van versieringen die vanaf de onderkant van de omgekeerde wijnglas beginnen en bij de bovenkant aankomen alsof ze in de lucht hangen.

Advertisement

En kaarsen toevoegen is altijd een goed idee.

Omgekeerde glazen kunnen rechtstreeks op de grond rusten of op andere elementen, zoals houten schijven als onderzetter.

Advertisement

Wat vind je van dit effect dat het lijkt of het wijnglas, gekanteld naar de zijkant, ballen schenkt?

Welke versiering zou jij willen maken met wijnglazen voor kerst?

Advertisement