Vaatsponsjes: ontdek op hoeveel andere manieren ze in huis van pas komen

door Natasja

29 December 2022

Vaatsponsjes: ontdek op hoeveel andere manieren ze in huis van pas komen
Advertisement

Elke dag, week of maand moeten er heel veel uitgaven worden gedaan om het huis te voorzien van alles wat het nodig heeft en om het hoofd te bieden aan duizend dagelijkse gebeurtenissen, en soms brengt dit alles niet alleen aanzienlijke uitgaven met zich mee, maar kost het ook veel energie. Daarom is het, waar mogelijk, handig om een multifunctionele oplossing te vinden, d.w.z. voorwerpen en accessoires, of zelfs schoonmaakmiddelen, die op veel verschillende manieren kunnen worden gebruikt.

Een van deze items zijn vaatsponzen, die met een zacht en een schurend deel, welk merk je ook verkiest: naast de afwas met de hand zijn ze ook nuttig op andere manieren in huis. Laten we er hieronder enkele bekijken.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Ook voor het schoonmaken van alle andere oppervlakken in huis: in de badkamer en overal in huis werken ze geweldig, dus het is misschien de moeite waard om er één grote verpakking sponsen te kopen in plaats van veel verschillende soorten!
  • In de koelkast: sponzen kunnen helpen de vochtigheidsgraad in de koelkast te regelen, zodat verschillende voedingsmiddelen langer houdbaar blijven. Om dit zo goed mogelijk te doen, is het echter altijd raadzaam om de verschillende levensmiddelen in de meest geschikte bakjes of folies te plaatsen, afhankelijk van het soort voedsel, om te voorkomen dat er iets uit druipt en de rest van de in het apparaat opgeslagen producten besmet. Daarna hoef je alleen nog maar een of twee vaatsponsjes in de lade te leggen, maar die moeten nieuw, gesteriliseerd en perfect droog zijn. Er zijn ook mensen die er de voorkeur aan geven de spons (eventueel ook maar de helft) in de groente- en fruitbakjes te stoppen. Als je een paar druppels azijn toevoegt aan de spons zelf wanneer deze in de koelkast wordt gelegd, kun je onaangename geuren voorkomen en zelfs beter schimmelvorming voorkomen.
  • In de was: als je zo veel mogelijk honden- en kattenhaar uit het wasgoed wilt verwijderen, doe dan één of twee schone sponzen in de trommel samen met de kleren, en die vangen veel op!
  • Gebruik als een DIY wonderspons: kook twee of drie vingers water in een middelgrote steelpan, giet er een half glas actief zuurstofbleekmiddel bij en roer. Doe hittebestendige handschoenen aan, gooi de spons in de vloeistof en wring hem uit zodat hij het mengsel opneemt. Wring het weer uit om de overtollige vloeistof af te voeren en je hebt een wonderspons, gebruik het altijd met handschoenen of nadat het is afgekoeld.
  • Kozijnen schoonmaken: het schoonmaken van kozijnen is vaak erg lastig, maar als je een oude spons gebruikt, die je zo insnijdt dat hij op het kozijn rust en alle hoekjes en gaatjes bereikt, wordt het heel gemakkelijk!

Op hoeveel andere manieren gebruik jij vaatsponsjes?

Advertisement