Boekenliefhebbers: 8 niet te missen cadeau-ideeën

door Natasja

08 Januari 2023

Boekenliefhebbers: 8 niet te missen cadeau-ideeën
Advertisement

Een goed boek is vaak de beste metgezel voor veel verschillende situaties en momenten in het leven, en ieder heeft wel een favoriet genre waarin we onze toevlucht zoeken in momenten van vrije tijd, of wanneer we de tijd op een of andere manier willen doden. Hoe handig e-readers zonder enige twijfel ook zijn, papieren boeken behouden altijd een onbetwistbare charme. En er zijn verhalen, of handleidingen en essays, waarvan je niet op dezelfde manier zou kunnen genieten als je ze niet zou kunnen doorbladeren en misschien aantekeningen in kan maken.

Daarom worden voor boekenliefhebbers een hele reeks accessoires en gadgets nuttig, soms onmisbaar, en dus uitstekende cadeau-ideeën, zoals die welke je hieronder ziet.

Advertisement
Amazon

Amazon

Liefhebbers van de Harry Potter saga? Het is moeilijk om niet gefascineerd te zijn door een van de meest vaardig geschilderde magische werelden van onze tijd... Hoe kun je een boekenlegger in de vorm van Hedwig op een stapel boeken weerstaan?

Advertisement
Amazon

Amazon

Wanneer de boeken op de planken toenemen, wordt het onvermijdelijk om ze te ordenen, ook om de kamer een mooier aanzien te geven. En zo komen boekensteunen van pas, die zelf echte inrichtingswonderen kunnen zijn, als miniatuurwerelden, diorama's die je kunt maken en dan tussen de boeken kunt laten liggen, als magische universa die je kunt verkennen.

CasualCraftyCreation/Etsy

CasualCraftyCreation/Etsy

Hoe vaak merk je dat je een boek met één hand openhoudt? Met sommige boekwerken is het echt moeilijk ze open te houden. Bladzijdeclips om de bladzijden op hun plaats te houden met je duim zijn erg handig!

aliexpress.com

aliexpress.com

Als je de wereld van de boekenleggers gaat verkennen, vind je heel wat leuke ideeën, zoals deze in de vorm van een monster van Lochness dat door de bladzijden vaart!

LAtelierDeGalou/Etsy

LAtelierDeGalou/Etsy

Als je de gewoonte hebt om boeken overal mee naartoe te nemen, ook in voertuigen, op reis en meestal in tassen vol andere voorwerpen, is het nooit een slecht idee om ze op te bergen in een speciale sleeve. Je kunt er veel online vinden, maar wie kan naaien kan ook prachtige exemplaren met de hand maken!

Advertisement
Amazon

Amazon

Magnetische boekenleggers: schattig, kleurrijk en vrijwel onmogelijk om te verliezen!

Amazon

Amazon

Als je de boeken op een artistieke manier wilt tentoonstellen, probeer dan een paar planken met een verfijnder ontwerp. Deze met de afwisselende schuine planken doet denken aan een boom!

Advertisement
Amazon

Amazon

Voor wie veel zware handleidingen raadpleegt, of kookboeken gebruikt - maar ook tablets! - een lessenaar is een zeer handig accessoire, en er zijn ook supersterke maar lichte exemplaren die je overal kunt neerzetten.

Welke accessoires hebben jouw voorkeur?

Advertisement