Het bos in huis halen: 10 prachtige ideeën om het huis te versieren met dennenappels

door Natasja

22 December 2022

Het bos in huis halen: 10 prachtige ideeën om het huis te versieren met dennenappels
Advertisement

Als je door de bossen wandelt, kom je vaak een tapijt van dennenappels tegen: sommige mensen lopen er gewoon overheen, anderen vinden het leuk om ze rond te schoppen om hun wandeling wat op te vrolijken, en weer anderen verzamelen ze liever. Als natuurlijk alternatief voor aanmaakblokjes voor de haard en kachel zijn dennenappels ook een prachtig decoratief element voor het huis. Er zijn heel veel projecten die kunnen worden gerealiseerd door slechts wat kleur en een paar accessoires toe te voegen; in een mum van tijd kan je huis mooier, warmer en gezelliger worden. En als je er te veel hebt verzameld, bedenk dan dat ze ook fantastische cadeau-ideeën kunnen opleveren!

Heb je de dennenappels die je tijdens je wandelingen hebt verzameld al op tafel gelegd? Dan geven we je 10 ideeën om er iets unieks en bijzonders van te maken.

Advertisement

1. Deurkrans

Het eerste, eenvoudige idee dat we voorstellen is een deurkrans. Je kunt het op veel verschillende manieren en met veel verschillende materialen maken, bv. je kunt dennenappels op een ondergrond van karton of polystyreen of geweven flexibel hout plakken, groenblijvende takjes en bessen linten, strikken of kralen toevoegen. Je kunt ze laten zoals ze zijn, besproeien met sneeuwspray of naar wens kleuren, ook afhankelijk van het seizoen.

Advertisement

2. Windvanger

Weet je niet zeker hoe je de buitenruimte moet versieren? Een prachtig en zeer origineel idee voor balkons, terrassen en tuinen is de windvanger: onder de vele materialen om hem te maken zijn dennenappels.

3. Elfen

Wat is er beter voor de kerstversiering dan de elfen van de vrijgevige man in het rood? Ze maken van dennenappels en vilt is kinderspel! Je kunt ook een echt kerstdorp nabootsen met elfen, rendieren, sneeuwpoppen en de kerstman zelf, allemaal gemaakt van dennenappels!

4. Hangende decoratie

Alles wat je nodig hebt is wat grof keukengaren met een paar dennenappels, takjes groen of gedroogd fruit voor een prachtige, geurige herfsthangerdecoratie. En als je, in plaats van gedroogd fruit, bloemen toevoegt, krijgt het een lentetintje!

5. Kerstvogel

Is dit vogeltje dat op de kerstboom rust niet prachtig? Het maken ervan is heel eenvoudig met een dennenappel, een veer en wat kleine knoopjes of kraaltjes.

Advertisement

6. Tafeldecoratie

Een ander prachtig idee, dat aan elk seizoen kan worden aangepast, kan worden gemaakt met dennenappels die eenvoudig op een dienblad of in een lage schaal worden geplaatst en worden versierd met sneeuwspray, kaarsen, takjes groen, bloemen en alle andere versieringen die je fantasie je ingeeft.

7. Zuurstok

Als je niet van de klassieke ronde krans houdt, waarom maak je dan niet een zuurstok? Maak hem door dennenappels in de vorm van een stok aan elkaar te lijmen en maak hem mooier met strikken, dennentakken en bessen.

Advertisement

8. Kom

Voor wie houdt van decoratieve elementen die ook hun nut hebben, kan een schaal worden gemaakt van dennenappels. Handig als sleutelbakje, tafeldecoratie, bloemenvaas en om wat je ook wilt in te bewaren.

9. Kerstspar

Laten we een van de grote klassiekers van de dennenappelversiering niet vergeten: de kerstspar. Maak hem door dennenappels aan elkaar te lijmen tot een kegel en versier hem met glitter, spuitsneeuw, kralen, strikjes en een gouden of zilveren piek erop. Als je liever een alternatief op miniformaat hebt, volstaat zelfs een enkele dennenappel: lijm die op een kurk om als onderstuk te dienen of op een klein bloemenvaasje, en versier hem met kralen en een gekleurde kartonnen ster bovenop.

Advertisement

10. Schilderij

Tot slot nog een idee voor de meest creatieve en ruimdenkende geesten: het dennenappelschilderij, dat je kunt maken met de gebroken of open dennenappels die gewoonlijk bij andere projecten worden weggegooid. Het lege doek is op zich al uitnodigend: laat je creatieve kant de vrije loop en speel met verschillende materialen en kleuren, het wordt zeker een meesterwerk!

Heb je je volgende project al gekozen?

Advertisement