DIY mini-kerstboom: het huis versieren voor de feestdagen terwijl je je met de kinderen vermaakt

door Natasja

27 December 2022

DIY mini-kerstboom: het huis versieren voor de feestdagen terwijl je je met de kinderen vermaakt
Advertisement

Als het december is, worden alle huizen feestelijk versierd, vooral die waar kinderen wonen. En wat is er mooier dan de wintermiddagen en zondagen thuis door te brengen, met kerstmuziek op de achtergrond en de tafel vol met materiaal voor het maken van versieringen? Origami papieren personages, dennenslingers, bessen en dennenappels, versieringen voor dennenbomen: er zijn zoveel ideeën die kunnen worden gemaakt met DIY en gerecycleerde materialen, van de eenvoudigste en snelste tot de meest uitgebreide. 

Op internet kun je veel tutorials vinden voor DIY decoraties en vandaag laten we je een heel snel en kindveilig idee zien om mooie DIY mini-kerstboompjes te maken.

Advertisement

Materiaal

Materiaal

@craftscm/TikTok

 TikTok gebruiker @craftscm toont ons een tutorial voor het maken van deze prachtige en zeer eenvoudige mini kerstboom. Voor deze eenvoudige decoratie heb je weinig en gemakkelijk te vinden materialen nodig:

  • enkele 15 cm lange houten stokjes
  • de deksel van een glazen pot
  • grof keukentouw
  • hete lijm
  • karton of goudfolie voor de ster 

 

Advertisement

Verwezenlijking

Verwezenlijking

@craftscm/TikTok

 Als de houten stokjes niet de juiste lengte hebben, knip ze dan met een tuinschaar of een tang zo af dat ze 15 cm lang zijn. Neem dan de deksel van de pot en houd hem met het gesloten uiteinde naar beneden; begin de stokjes aan de zijkant van de dop te lijmen en probeer dezelfde afstand te houden; terwijl je ze lijmt, voeg je de tegenoverliggende uiteinden samen. Zo verkrijg je een kegel die het skelet van de boom wordt. Neem dan het touw en lijm het op de top van de boom, waarbij je het spiraalvormig naar de onderkant wikkelt en de hele onderkant bedekt met verschillende slagen touw naast elkaar. Maak het einde van het touw vast met hete lijm. 

Maak dan een ster van karton of goudfolie of stof en plak die op de punt van de dennenboom en je bent klaar. Bekijk de video https://www.tiktok.com/@craftscm/video/7169320427817372933?is_from_webapp=v1&item_id=7169320427817372933 om te zien hoe makkelijk het te maken is en het resultaat. Als je wilt, kun je de boom nog persoonlijker maken door hem bijvoorbeeld te versieren met gekleurde kartonnen cirkels in plaats van ballen of door dennenappels of ledlampjes met batterijen in de deksel te plaatsen om hem te verlichten. Je kunt ook lichtjes aan het touw bevestigen, zoals bij traditionele kerstbomen.

Veel plezier voor jou en de kinderen en fijne feestdagen!

Advertisement