Kerstverlichting op het balkon en voor de ramen: ontdek vele ideeën om je huis ook aan de buitenkant magisch te maken

door Natasja

17 December 2021

Kerstverlichting op het balkon en voor de ramen: ontdek vele ideeën om je huis ook aan de buitenkant magisch te maken
Advertisement

Een van de eerste tekenen waardoor je merkt dat het bijna kerst is, is dat in elke stad de straten en gebouwen met lichtjes versierd worden. In sommige straten en op pleinen zijn het echte kunstwerken, maar ook alleenstaande flats, huizen en tuinen kunnen aangename verrassingen hebben.

Het gebruik van lichtjes om je huis met kerst te versieren is een aloude traditie, en het is leuk om je huis van buitenaf te zien oplichten tijdens de feestdagen, ook al is het maar op een balkon of voor de ramen, zoals in de ideeën hieronder.

Advertisement

Een groene krans met lichtjes aan de balustrade en vervolgens veel ballampjes hangend aan het dak: een heel leuk idee voor zowel balkons als veranda's.

Advertisement

Op een kleinere reling kun je alles omlijsten met kunstgroene takken en lichtjes, en in het midden een krans of een compositie van takken of kerstversieringen.

Een meer Amerikaans idee, met gekleurde lichtjes die aan de kerstsymbolen doen denken, zoals gebogen rode en witte zuurstokken.

Als je van een natuurlijker ogende decoratie houdt, kun je proberen veel loshangende dennentakken aan weerszijden van de reling te plaatsen, waarbij je erop let dat je ze een voor een stevig vastzet voordat je de verlichting aanbrengt: deze decoraties blijven immers blootgesteld aan het weer en kunnen door de wind worden weggeblazen, wat ook de veiligheid van anderen in gevaar zou brengen.

Smalle lampjes rond de balustrade wikkelen is een klassiek idee dat altijd werkt

Advertisement

Als je geen balkons hebt of als je ook ramen wilt versieren, kun je dit ofwel van buitenaf doen met passende verlichting ofwel van binnenuit, maar altijd met het effect van buitenaf in gedachten.

Een sterrenregen op het balkon: al die lichtsnoeren van het dak naar beneden laten hangen is een idee dat in principe eenvoudig is, maar toch echt magisch.

Advertisement

Voorbeelden voor binnenraamdecoratie die ook de buitenkant van het huis zal sieren: kettingen van lichtgevende sterren.

Een regen van lichtjes, door de snoeren alleen boven aan het raam aan te brengen, als een gordijnvalletje.

Advertisement

Als je meer schilderachtige lichtjes vindt, zoals doorzichtige ballen met lichtjes binnenin, zullen deze er ook prachtig uitzien, zowel van binnen als van buiten gezien.

Tenslotte zijn kaarsen ook zeer sfeervol. Als je voor elektrische kaarsen kiest, kun je ze laten branden zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze al zijn opgebrand voordat het kerst is!

Hoe zou jij je huis buiten willen verlichten?

Advertisement