Opgetuigde kerstboom? Versier alle ruimte aan zijn voet, door zelfs betoverde werelden te creëren

door Natasja

21 December 2021

Opgetuigde kerstboom? Versier alle ruimte aan zijn voet, door zelfs betoverde werelden te creëren
Advertisement

Als je klaar bent met het optuigen van de kerstboom heb je een, echte of kunst- boom, met al zijn takken vol versieringen en lichtjes: het is een kegel van verschillende afmetingen en kleuren die het huis op een unieke manier versiert, maar hoe zit het met de ruimte aan zijn voet? De pot met de echte boom of het voetstuk waarop de structuur van de kunstboom staat, zijn vaak niet de mooiste om naar te kijken.

Dit geeft aanleiding tot vele ideeën voor het versieren van de ruimte onder de boom om deze delen te bedekken. In sommige gevallen kunnen ze worden gebruikt om betoverende kersttaferelen te creëren, compleet met personages, lichtjes en rijdende treinen, maar ook eenvoudigere oplossingen zijn vaak zeer mooi om naar te kijken. Bekijk hieronder enkele voorbeelden.

Advertisement

Als je speelgoedtreinen hebt: misschien zonder al te nieuwsgierige kinderen of dieren, is dat perfect om de voet van de boom te versieren. Je kunt het spoor op een witte doek of een speciaal vloerkleed leggen en het rond de basis laten lopen, misschien zelfs eindigend tussen de cadeautjes. Maar als er ruimte en tijd is, is het ook geweldig om dozen of andere voorwerpen, bedekt met een doek, te gebruiken om een besneeuwde omgeving te creëren, zoals een dorp met daarop een reusachtige boom.

Advertisement

Deze ideeën worden 's avonds magisch, wanneer kunstig geplaatste lichtjes ze echt onvergetelijk maakt.

Ze vergen een beetje planning, maar ze zijn echt prachtig: stel je voor hoe de kinderen zouden kunnen fantaseren over het leven in deze betoverde kerstdorpen.

Je kunt verzamelinghuisjes gebruiken, of je kunt ze zelf op duizend verschillende manieren maken, eventueel ook samen met de kleintjes.

Ook een platform dat de onderkant bedekt en als basis dient voor de eenvoudige ronde rail is echt heel mooi.

Advertisement

Er zijn verschillende manieren om ze te maken, ook DIY. Het belangrijkste is ze zo te maken dat ze gemakkelijk kunnen worden gedemonteerd, misschien door de twee helften die rond de stam sluiten, te scheiden.

Ook een dorp gemaakt van houten profielen, met een lichtjessnoer erachter, is heel leuk.

Advertisement

Een snelle en eenvoudige oplossing is om het te bedekken met een grote, zachte deken.

Of pas een mand aan die groot genoeg is om het onderstel te bedekken door de bodem te verwijderen en hem ondersteboven op de vloer te zetten.

Advertisement

Een idee als dit zal moeilijk te realiseren zijn zonder over het juiste materiaal te beschikken, maar het is zeker erg grappig en gedenkwaardig.

Fijne feestdagen!

Advertisement