Kersttent: wanneer de boom een schuilplaats wordt

door Natasja

19 December 2023

Kersttent: wanneer de boom een schuilplaats wordt
Advertisement

Voor elk kind is spelen in een tent of een echte kampeertrip altijd een onvergetelijk avontuur, en wat als dit gebeurt in een kerstboom? Het is een heel origineel idee dat populair is op sociale media, en het heeft alle kenmerken van een must-have traditie in ieders huis.

Denk aan de tipitenten, die van de inheemse volkeren van Amerika, maar stel je dan eens voor dat ze niet bedekt zijn met stof en huiden, maar met groene takken, lichtjes en kerstversieringen! Je creëert het perfecte magische toevluchtsoord, dat kinderen prachtig zullen vinden, maar ook volwassenen en zeker de honden en katten! Lees verder om te ontdekken waar dit over gaat.

Advertisement

De houten kerstboom-tent

De houten kerstboom-tent

craftbits.com

Er zijn twee manieren om de draagstructuur te bouwen die later versierd moet worden, en een daarvan is met hout.

Er zijn vier houten balken nodig, bij voorkeur met een vierkante doorsnede en allemaal even groot. Hoe hoger deze balken zijn, hoe hoger en/of breder de tent zal zijn, zodat hij ook toegankelijk is voor volwassenen.

De constructie is geïnspireerd op die alternatieve, modern ogende kerstbomen: die gemaakt zijn met alleen de vier palen in een piramide en dan versierd met alleen lichtjes of met nepgroen rondom gewikkelde bladeren. Hier is hetzelfde gedaan, maar met het idee in gedachte dat je uiteindelijk onder de boom moet kunnen.

Advertisement
Pinterest

Pinterest

Daarom moet je, als je het hele piramideskelet met hout bedekt, aan één kant een handige opening laten. En als je wilt, zoals op deze foto hierboven, kun je er ook voor kiezen om de voorkant niet tot aan de onderkant te bedekken, maar enkele tientallen centimeters boven de vloer te laten. Zo zie je de stokken die alles ondersteunen, maar wordt de 'tent-boom' ook luchtiger en ruimer. Dit is vooral handig als je geen verstikkende, verwarmde omgeving wilt, ook met de lichten aan.

Kussens en dekens worden op de grond gelegd om deze schuilplaats echt comfortabel te maken.

De tent-boom gemaakt van... een tent!

De tent-boom gemaakt van... een tent!

@bellssleighchristmas/Instagram

Een andere manier om deze constructies te versieren is om een echte tent te maken met stof: een kegel of piramide van stof, misschien gemaakt van oude dekens of lakens, en dan bedekt met takken, lichtjes en versieringen.

Je kunt de ondersteunende structuur, ook van hout, bedekken met de stof en ervoor zorgen dat deze strak achter elke stok wordt vastgemaakt, zodat deze goed gespannen blijft en een ruimte creëert die groot genoeg is om in te schuilen.

@hollyehayhurst/Instagram

@hollyehayhurst/Instagram

Anders kun je ook besluiten om de tent van bovenaf te laten hangen, een beetje zoals een baldakijn, en dan op de een of andere manier te stoppen bij de onderkant om alle stof uit te rekken en de gewenste vorm te creëren.

In elk geval kun je de oppervlakte van de onderkant en de hoogte van deze hele soort hut bepalen, zodat hij de nodige ruimte in de woonkamer vindt.

Kerst wordt nog magischer en onvergetelijker met een zo'n tent-boom! Zou jij er ook een in jouw huis willen creëren?

Advertisement