Het huis voor de feestdagen versieren met kerststerren: 10 eenvoudige en prachtige ideeën

door Natasja

14 Februari 2023

Het huis voor de feestdagen versieren met kerststerren: 10 eenvoudige en prachtige ideeën
Advertisement

De kerstster is zeker een van de onbetwiste hoofdrolspelers van de feestdagen en is niet alleen een uitstekend cadeau-idee, maar ook een niet te missen decoratie voor ons huis. Deze plant komt oorspronkelijk uit Mexico en kan in het wild een boom van 3 meter hoog worden, maar kan gemakkelijk in potten worden gekweekt en het hele jaar door het huis opfleuren. Er zijn slechts een paar eenvoudige maatregelen nodig om ervoor te zorgen dat hij lang meegaat: Zoek een plaats die 's nachts koel is en niet is blootgesteld aan warme (bv. radiatoren of open haarden) of koude (deuren of ramen) stromen, waar het licht kan ontvangen en waaruit je het niet meer zult verplaatsen, behalve om het van tijd tot tijd te draaien zodat het van alle kanten wordt verlicht. Water geven moet regelmatig gebeuren, maar alleen als de grond droog is; in de winter één keer per week, in de zomer zelfs dagelijks is voldoende. 

Maar hoe kun je je huis inrichten met deze prachtige warmgekleurde plant? Hier geven we je 10 tips ter inspiratie.

Advertisement

1. Kersttrappen

Om je huis meteen een feestelijke sfeer te geven, kun je groenblijvende planten en kerststerren op de trap zetten in versierde potten of gevlochten manden. Het effect wordt nog magischer door toevoeging van eenvoudige glazen kandelaars of bollen in een levendige rode kleur.

Advertisement

2. Bloemenvaas

Snij de kerststerren af en zet ze in een decoratieve vaas om een meubelstuk of een tafel te versieren.

3. Mini star

De 'Mini Star' is een kerstster die, meestal met slechts één bloem, in een zeer kleine pot wordt gekweekt. Je kunt het in een vaas zetten, eventueel versierd met dennenappels en gekleurde bolletjes, en zo meubels en tafels versieren.

4. Kerststuk

Creëer een prachtig kerststuk met een compositie van kerststerren, groenblijvende takken en kerstversiering naar keuze. De mogelijkheden zijn legio, zowel in de keuze van de pot, die een gedecoreerde keramiekpot, een eenvoudige houten kist of misschien een grote glazen vaas kan zijn, als in de versieringen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten met papieren of kartonnen versieringen, gekleurde ballen, dennenappels, kleine geschenkverpakkingen.

5. Krans

Wat dacht je van een krans voor de planken, de open haard of de leuning van de trap? Ook hier is de keuze groot en heeft je fantasie vele mogelijkheden om zich te uiten. Voeg kerststerren toe aan je decoratie en je zult zien dat verwondering gegarandeerd is.

Advertisement

6. Kandelaar

Kaarsen zijn andere altijd aanwezige hoofdrolspelers in het lichtfeest bij uitstek: maak eenvoudige kandelaars van groenblijvende takken, hulstbessen, dennenappels en kerststerren. De tafel ziet er meteen magischer uit.

7. Kerstboom

Heb je er wel eens aan gedacht de dennenboom te versieren met een krans van kerststerren?

Advertisement

8. Gekleurde bloemen

Kies een bonte kerstster of meerdere planten met verschillende kleuren: er zijn tegenwoordig verschillende hybriden verkrijgbaar met gele, roze, fuchsia bladeren. Je voegt meteen vrolijkheid en vitaliteit toe aan je decoraties.

9. Ingang

Heb je al besloten hoe je de ingang gaat versieren voor de feestdagen? Gebruik kerststerren voor een warm en feestelijk welkom.

Advertisement

10. Gekleurde plantenbak

Je hoeft alleen maar verschillende gekleurde planten te verzamelen in één grote decoratieve plantenbak om de kerstversiering meteen een uitbarsting van leven te geven.

Kom op, ren naar een kwekerij en zoek je kerststerren!

Advertisement