Weet je niet hoe je oude en moeilijke vlekken uit het toilet kunt verwijderen? Probeer puimsteen

door Natasja

19 December 2022

Weet je niet hoe je oude en moeilijke vlekken uit het toilet kunt verwijderen? Probeer puimsteen
Advertisement

Het overkomt iedereen dat een toilet na enkele jaren wordt verpest door enkele grijze vlekken of gelige vlekken van kalkresten. Soms gebeurt dit zelfs wanneer je de juiste producten gebruikt om dit te voorkomen. De hardheid van het water en het voortdurend gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen leiden onvermijdelijk tot de noodzaak van een occasionele grondige reiniging, van het soort dat maandenlang de tekenen des tijds uitwist.

Wanneer je dit soort reiniging moet uitvoeren, moet je je toevlucht nemen tot de "harde aanpak", die echter niet noodzakelijk het gebruik van agressieve chemische producten inhoudt. Je kan namelijk vertrouwen op natuurlijk schurende voorwerpen die echter zacht genoeg zijn om het keramiek niet te beschadigen. Een daarvan is de puimsteen.

via @nowitsclean/

Advertisement
@nowitsclean/TikTok

@nowitsclean/TikTok

Dit is een oude truc, maar een die niet iedereen kent, die echt kan werken als andere oplossingen niet werken. Hoe het werkt laat Tiktokker @nowitsclean zien, die demonstreert hoe ze erin slaagt alle vlekken van het toilet te wissen zonder het te beschadigen.

De vrouw gebruikt een puimsteenstick, een zeer poreuze en lichte steen van vulkanische oorsprong, die tegenwoordig in vele formaten te vinden is, omdat puimsteen - naast het gladstrijken van eelt op de voeten, zoals dat vroeger gebeurde - op verschillende andere gebieden wordt gebruikt, waaronder huishoudelijke taken. Soms is hij ook uitgerust met een handig handvat.

Het geheim om de lavasteen te gebruiken zonder het porselein te beschadigen is eenvoudig: je moet hem nat maken voordat je op de aangetaste plekken gaat wrijven. Zo wordt de steen iets brokkeliger en maakt het geen schadelijke krassen op het geglazuurde oppervlak van het porselein.

Dus, zoals je in de video https://vm.tiktok.com/ZMF46GSkP/ kunt zien, maak je eerst de steen nat, wrijf je hem vervolgens als een gum over de vlekken, waarna je kunt gaan schoonmaken met je favoriete schoonmaakmiddel (zelfs natuurlijke zelfgemaakte), waarbij je steeds een beetje schrobt met de toiletborstel of een speciale borstel. Eenmaal doorgespoeld zou het toilet weer zo goed als nieuw moeten zijn.

Maar let op: hoewel hij delicaat is, mag puimsteen niet vaak worden gebruikt, omdat het toch een schurende steen is. Het is beter om er slechts af en toe gebruik van te maken.

Advertisement