Kerst voor kinderen: 10 leuke knutselwerkjes voor de kleintjes

door Natasja

23 December 2022

Kerst voor kinderen: 10 leuke knutselwerkjes voor de kleintjes
Advertisement

Kerst is, zoals we allemaal weten, een feestdag die zowat iedereen leuk vindt. De sfeer, de cadeautjes en de versieringen kunnen bijna iedereen in een goed humeur brengen. Dit geldt nog meer voor kinderen.

Voor hen lijkt het echt het leukste feest van het jaar. En alleen zij kunnen waarschijnlijk de ware kerstsfeer beleven met authenticiteit en vreugde. Hen vermaken met knutselwerkjes en activiteiten met een kerstthema kan dus ontspannend en heel leuk worden, zowel voor hen als voor de volwassenen die dat met hun samen doen.

Of je nu de ouders, grootouders, ooms, leerkrachten of opvoeders bent, het begeleiden van kinderen bij creatieve kerstactiviteiten is echt heel leuk. Hier zijn dus enkele leuke en originele ideeën om met de kleintjes na te maken.

Advertisement

Om eenvoudige maar echt originele wenskaarten te maken, heb je alleen wat gekleurd karton nodig, wat wegwerpwattenschijfjes en een paar andere details die je gemakkelijk overal kunt vinden. In een mum van tijd heb je fantastische kaarten met schattige sneeuwpoppen.

Advertisement

Een ander eenvoudig maar indrukwekkend idee voor een superleuke kaart is deze te versieren met gekleurde knopen. Het voorbeeld op de foto toont een heel schattig gestileerd rendier, die de kleintjes zeker leuk zullen vinden.

De kerstkrans is een must voor dit seizoen. Om het door de kinderen te laten maken, kun je de vorm maken van een gekleurd of in te kleuren papieren bord, waarop ze hun favoriete versieringen kunnen bevestigen.

En waarom probeer je niet een aantal nepkaarsen te maken? Met karton, rietjes en toiletpapierrollen kan het heel gemakkelijk zijn.

De sneeuwpop is een van de meest voorkomende kerstonderwerpen, vooral bij kinderwerkjes, zoals we hierboven al hebben gezien. Polystyreen ballen van verschillende grootte, te rijgen en samen te voegen, zouden in dit opzicht veel voldoening kunnen schenken.

Advertisement

Een ander soort krans kan worden gemaakt door vele handen samen te voegen, verkregen door de omtrek van de handen van de kinderen te tekenen en uit te knippen. Het werk zal leuk, origineel en persoonlijk zijn.

En met dezelfde methode kan je eenvoudig een prachtige kerstboom van handen maken. Het is een heel leuk idee voor een klas of een andere groep kinderen om bijvoorbeeld samenhorigheid, teamwerk en delen in praktijk te brengen.

Advertisement

Voor een geweldige cadeauverpakking kun je gewone papieren zakken versieren, bijvoorbeeld in de vorm van een rendier, zoals op de foto hierboven.

En voor de kleintjes, misschien op de kleuterschool, kan het idee om de vorm van karakteristieke zuurstokken over te trekken met een in verf gedoopte vinger en deze vervolgens uit te knippen, een fantastische creatieve oplossing zijn.

Advertisement

Tot slot zijn hier enkele prachtige figuren met kerstthema gemaakt van toiletrollen en vilt. Ze vormgeveven kan heel leuk zijn.

Je moet gewoon de kleintjes betrekken bij duizend fantastische creaties. Je zult je zeker vermaken!

Advertisement