Veel plezier met de kinderen bij het maken van regenbogen met deze 7 voorstellen

door Natasja

14 September 2023

Veel plezier met de kinderen bij het maken van regenbogen met deze 7 voorstellen
Advertisement

Ongeacht de leeftijd van je kinderen, als je op zoek bent naar een eenvoudig en leuk creatief knutselwerkje om ze te vermaken op een regenachtige dag, dan zijn regenbogen de juiste oplossing.

Vrolijk, kleurrijk en gemakkelijk te maken, regenbogen lenen zich voor veel creatieve projecten en je kunt ze maken met veel gerecyclede materialen. Je kinderen leren hoe ze oude voorwerpen nieuw leven kunnen inblazen en prachtige decoraties kunnen maken met gerecyclede materialen. Je hebt alleen een paar eenvoudige materialen en de juiste hoeveelheid initiatief nodig om deze prachtige decoraties te maken.

Hier zijn 7 voorstellen voor creatieve knutselwerkjes met een regenboogthema.

Advertisement

1. Regenboogwolk met papieren bord, watten en vloeipapier

Voor deze eenvoudige creatie neem je een wit papieren bord, watten, regenboogkleurig vloeipapier en vinyllijm. Knip het bord doormidden en kleur het zoals de regenboog. Lijm watten op de basis om twee wolken aan de zijkanten te vormen en maak een waterval van regenboogstroken vloeipapier. Voeg een touwtje toe aan de bovenkant en je knutselwerkje is klaar.

Advertisement

2. Papieren regenboogwolk

Dit werkje is zo eenvoudig dat zelfs kleine kinderen het gemakkelijk kunnen maken. Teken en knip de omtrek van een wolk op een witte kaart en knip dunne stroken gekleurd karton uit. Versier de wolk naar wens met ogen, neus en mond en sluit de papieren stroken tot ringen die aan elkaar vastzitten in een ketting. Je kunt de ringen sluiten met vinyllijm of een nietmachine. Bevestig de gekleurde kettingen onder de wolk en je bent klaar.

3. Pastaregenboog

Nog een werkje dat ook perfect is voor de kleintjes. Om het te maken heb je pasta nodig in de maat die je wilt, een vel papier en verf. Maak eerst het deeg klaar door het te kleuren met regenboogkleuren; als het droog is, plak je het op het vel papier.

4. Regenboog van ijslollystokjes

Bewaar voor deze creatie de ijslollystokjes, die je gaat kleuren met regenboogkleuren. Lijm ze op volgorde onder een witte wolkvormige kaart en versier ze naar wens. Je kunt het vel karton ook vervangen door watten om een pluizige wolk te vormen.

5. 3D-Regenboog

Voor deze 3D-regenboog pak je gewoon wat gekleurd karton en watten. Knip stroken gekleurd karton uit en plak ze op een vel voor de uiteinden, zodat er een boog ontstaat. Versier de onderkant met watten.

Advertisement

6. Regenbogen van papierrollen

Recycle rollen van toilet- of keukenpaier om prachtige regenbogen te maken. Kleur ze naar wens en plak stroken gekleurd vloeipapier op de onderkant.

7. Glas-in-loodraam

We sluiten af met een iets ingewikkelder maar zeker indrukwekkend project: het glas-in-loodraam. Teken een regenboog op een zwarte kaart en knip de contouren uit door twee identieke sjablonen te maken. Vul de binnenkant met gekleurde knipsels van vloeipapier en lijm ze tussen de twee kartonnen sjablonen. Je glas-in-loodraam is klaar om te kleuren en je ramen op te fleuren.

Ken je nog andere projecten om regenbogen te maken met je kinderen?

Advertisement