12 creatieve werkjes en leuke activiteiten voor kinderen om met bonen te doen

door Natasja

06 Juli 2023

12 creatieve werkjes en leuke activiteiten voor kinderen om met bonen te doen
Advertisement

Bonen zijn een uitstekende bron van plantaardige eiwitten en een smakelijk en veelzijdig ingrediënt voor recepten. In feite kunnen gedroogde peulvruchten voor heel veel verschillende activiteiten met kinderen worden gebruikt, waarbij ze op een leuke manier worden vermaakt en hun verbeelding en creativiteit worden gestimuleerd.

Van kleurrijke mozaïeken tot accessoires en muziekinstrumenten, van zaaien tot het leren van het alfabet en wiskunde, bonen zijn geweldig om je kinderen bij veel leuke en stimulerende activiteiten te betrekken. Je kunt werkjes vinden voor kinderen van alle leeftijden, van peuters tot oudere kinderen, om ze allemaal te betrekken bij een leuke creatieve middag met familie of vrienden.

Laten we samen 12 leuke en creatieve voorstellen ontdekken voor activiteiten die helemaal met bonen gedaan kunnen worden.

Advertisement

1. Zaaien

Het eerste kinderproject waar we allemaal aan denken als we het over bonen hebben, is het wetenschappelijke zaaiproject. Kinderen zullen het heel leuk vinden als ze hun kiemen zien ontspruiten en zullen de groei van hun plantjes met plezier volgen. Leg je favoriete peulvruchten in een wattenbolletje in een doorzichtig bakje en geef het regelmatig water; al snel zullen de eerste kiemen verschijnen.

Advertisement

2. Mozaïek

Een ander interessant werkje om met je kinderen te doen is mozaïeken: je kunt peulvruchten als tegels gebruiken en kiezen of je ze kleurt of laat zoals ze zijn.

3. Wiskunde project

De basis van wiskunde leren is nog nooit zo leuk geweest! Gebruik bonen en ijsstokjes om de kleintjes getallen te leren.

4. Fotolijsten

Mooie fotolijstjes gemaakt van peulvruchten zijn een leuke manier om tijd door te brengen met kinderen en perfect als cadeau-idee!

5. Decoratieve flessen

Als je op zoek bent naar een creatieve manier om je keuken te versieren, zijn bonen de perfecte oplossing. Je kinderen zullen het geweldig vinden om flessen of potten te vullen met peulvruchten, pasta en rijst. Maak de decoratie af door ze te sluiten met strikjes en kleurrijke stoffen, ze zullen er prachtig uitzien.

Advertisement

6. Kaarsenhouders

Om je huis te versieren voor de feestdagen of gewoon om een romantische sfeer te creëren, zijn kaarsen onmisbaar. Laat je kinderen je helpen om mooie kaarsenhouders te maken van gedroogde bonen en peulvruchten.

7. Alfabet

Het alfabet leren wordt ook gemakkelijk met behulp van bonen. Je kunt je kinderen de bonen in de vorm van de letters laten plakken, misschien hun naam laten schrijven om op de slaapkamerdeur te hangen, of de letters op de afzonderlijke bonen laten schrijven en je kinderen ze in bakjes laten verdelen; er zijn veel ideeën die je kunt realiseren voor het leren van het alfabet met bonen.

Advertisement

8. Dieren

Wat dacht je ervan om in plaats daarvan schattige bonendieren te maken?

9. Sieraden

Voor oudere en meer ervaren personen is het prachtig om sieraden van bonen te maken. Je kunt kettingen, armbanden en leuke oorbellen maken met alleen nylondraad en gedroogde peulvruchten.

Advertisement

10. Maracas

Het maken van maracas om je kinderen kennis te laten maken met muziek is heel eenvoudig: alles wat je nodig hebt zijn wat plastic eieren (die van een verrassingsei), plastic lepels, bonen en plakband.

11. Regenstok

Nu we het toch over muziekinstrumenten hebben, is het ook leuk om een regenstok te maken: je hebt gedroogde bonen en peulvruchten nodig, een lege rol keukenpapier en karton en plakband om het uiteinde dicht te maken. Versier hem zoals je wilt en ontdek de verschillende geluiden!

Advertisement

12. Boetseerdeeg

Gedroogde peulvruchten zijn ook perfect voor het versieren van creaties met boetseerdeeg of zoutdeeg.

Wat is de favoriete creatie van jouw kinderen?

Advertisement