10 schattige voorstellen om samen met kinderen bloemen van aluminiumfolie te maken

door Natasja

09 Juni 2023

10 schattige voorstellen om samen met kinderen bloemen van aluminiumfolie te maken
Advertisement

Als je op zoek bent naar een makkelijk en leuk maar toch origineel knutselwerkje om je kinderen te vermaken, dan zijn deze bloemen van aluminiumfolie iets voor jou. Of je nu decoraties voor je huis wilt maken of een leuk zelfgemaakt cadeau voor iemand, of je wilt een wens- of felicitatiekaart versieren, bloemen van aluminiumfolie kunnen overal in 3 dimensies een vleugje decoratieve elegantie toevoegen.

Eenmaal uitgeknipt en gevormd, kunnen deze bloemen worden aangebracht met plakband of lijm en verder worden versierd met kralen, pailletten en knopen. Hieronder vind je 10 schattige voorstellen waar je inspiratie uit kunt halen.

Advertisement

1. Collage

Een van de eenvoudigste projecten die je kunt doen is zeker een collage. Geef je kinderen wat gekleurd papier en aluminiumfolie. Ze kunnen ze uitknippen en kleuren zoals ze willen en aan elkaar plakken om een collage van een bloemenvaas of een bos van hun favoriete bloemen te maken.

Advertisement

2. Geverfd aluminium

Nog een heel eenvoudig project dat ook geschikt is voor jonge kinderen. Het wordt eenvoudig gemaakt door een opgebruikte rol toiletpapier lichtjes plat te drukken zodat het een ovale vorm krijgt, en het in stroken te knippen die de vorm van bloemblaadjes aannemen. Leg de stroken karton op tafel om bloemen te vormen en bedek ze met folie. De kinderen kunnen ze naar wens kleuren met stiften.

3. Bloemen in pot

Waarom maak je geen prachtige aluminium bloemen voor je vazen? Snij het aluminium in bloemblaadjes en lijm ze aan elkaar, voeg dan een met aluminiumfolie bedekt stokje toe voor de steel. Kies je favoriete bloemen en probeer ze na te maken!

4. Stevige bloemen

Als je meer stevige bloemen wilt maken, kreukel je de aluminiumfolie en smeer het in met vinyllijm, die je een nachtje laat drogen voordat je de bloemblaadjes uitknipt en vastlijmt. Volg de videohandleiding (https://www.youtube.com/watch?v=qUeFZ_DxU0w) voor meer informatie.

5. Tekeningen in reliëf

Een heel leuk project voor kinderen is het maken van tekeningen in reliëf om in te kleuren en als schilderijtjes aan de muur te hangen. Volg de stap-voor-stap uitleg (http://www.crafts4camp.com/2012/03/foil-art-drawings.html) voor dit prachtige project.

Advertisement

6. Superrozen

De onbetwiste koninginnen van de tuin kunnen een perfecte en elegante decoratie worden. Volg de instructies (https://igottacreate.blogspot.com/2012/01/tinfoil-rose-tutorial.html) stap voor stap, het zal heel gemakkelijk zijn om de vellen te vouwen en aan elkaar te lijmen.

7. Eenvoudige madeliefjes

De ultieme eenvoud voor deze prachtige madeliefjes: knip de folie in rondjes en maak de bloemblaadjes door ze gewoon in die vorm uit te knippen.

Advertisement

8. Waterleliekandelaar

Maak een prachtige waterleliekandelaar door aluminium waxinelichthouders te recyclen. Vouw de houdertjes en plet ze tot bloemblaadjes die je op een ronde steun kunt plakken, zoals een oude cd of dvd. Het effect is spectaculair.

9. Bos bloemen van aluminium

Ook blikjes kunnen gemakkelijk worden gerecycled om prachtige boeketten te maken. Laat je inspireren door deze videohandleiding https://www.instructables.com/Aluminium-Can-Roses/.

Advertisement

10. Origamibloemen

Neem een voorbeeld aan de oude Japanse origamikunst en maak prachtige tulpen door eenvoudig gekleurd aluminiumfolie te vouwen. Volg alle stappen (https://twitchetts.com/2019/08/aluminum-foil-craft-idea.html/) netjes, je zult zien wat een prachtig resultaat.

Met welk project begin jij?

Advertisement