Keukenpapier en stiften: ontdek hoe je kinderen kunt vermaken met deze creatieve activiteit

door Natasja

29 Juni 2021

Keukenpapier en stiften: ontdek hoe je kinderen kunt vermaken met deze creatieve activiteit
Advertisement

Er zijn veel artistieke en creatieve activiteiten die kinderen kunnen helpen om de tijd op een constructieve manier door te brengen of om de momenten van angst en rusteloosheid te beheersen, maar je hebt niet altijd alle hulpmiddelen bij de hand die nodig zijn voor de verschillende knutselwerkjes en spelletjes.

Wanneer kinderen woede-uitbarstingen of angst en onrust hebben, kun je ze helpen weer kalm te worden door ze te laten concentreren op een eenvoudige creatieve activiteit: wanneer ze zich op iets anders concentreren en niet aan negatieve dingen denken, wordt het gemakkelijker zich te ontspannen en een serene gemoedstoestand aan te nemen, een toestand die opvoeders in staat stelt met kinderen over de redenen achter het voorval van woede of huilen te praten.

In huis is er nooit een gebrek aan keukenpapier of aan stiften, en die kunnen voldoende zijn om kinderen te kalmeren en af te leiden.

Advertisement
devine.little.minds/Facebook

devine.little.minds/Facebook

Neem een paar scheuren van de rollen keukenpapier: het moet gewoon wit keukenpapier zijn, maar met een terugkerend patroon erin gedrukt, waardoor reliëfvormen ontstaan. Het zal lijken op een kleurboek waar de verschillende delen van de figuren goed omlijnd zijn door zwarte randen.

Verspreid de gekleurde stiften over de tafel en toon hen hoe ze met stippen van elke kleur de verschillende delen kunnen inkleuren: je kunt het hen zelf laten doen of hen misschien leren de kleuren in een bepaalde volgorde te gebruiken, zodat ze dan, als ze het hele blad af hebben, het mooie totaaleffect kunnen zien.

Geef ze ook een stuk papier om te gebruiken, gewoon om te zien welke combinaties van kleuren het beste werken. Ze zullen ook moeten leren de punt van de stiften niet te lang tegen het papier gedrukt te houden, anders zal het papier veel meer inkt uittrekken, waardoor vlekken ontstaan die het werk verpesten.

Het lijkt cliché, maar om een "schoon" en bevredigend resultaat te krijgen heb je veel geduld nodig, en een paar fouten zijn genoeg om alles te verpesten.

Ze kunnen zich vermaken met het maken van hun favoriete patronen, het kiezen van de kleuren die ze het mooist vinden, of misschien door cijfers of letters te maken, als ze al wat ouder zijn. En misschien willen volwassenen ook meedoen!

Advertisement