Kinderknutselwerkjes met wasknijpers: 12 leuke lentevoorstellen

door Natasja

14 April 2023

Kinderknutselwerkjes met wasknijpers: 12 leuke lentevoorstellen
Advertisement

Als je op zoek bent naar creatief vermaak voor je kinderen, waarom maak je dan niet wat lentedecoraties voor in huis? Wasknijpers zijn een fantastisch basiselement voor het maken van bloemen, vlinders, dieren en kransen, maar ook pennenhouders, kaarsenhouders en onderzetters! De kinderen zullen veel plezier beleven aan het maken van deze eenvoudige en goedkope knutselprojecten en je krijgt prachtige decoraties of cadeau-ideeën voor vrienden en familie. 

Als het je aan fantasie ontbreekt, stellen we de volgende 12 prachtige voorstellen voor je eigen leuke lenteknutselwerkjes voor. De kinderen zullen ze zeker met veel enthousiasme maken!

Advertisement

1. Vaas met bloemen

Laten we beginnen met een heel eenvoudig maar indrukwekkend project: de bloempot. De lente is altijd synoniem geweest met bloemrijke weiden, dus wat is er mooier dan het te vieren met een mooie plant? Maak een prachtige vaas door houten wasknijpers rond een blikken of plastic pot te spelden of te lijmen. Je kunt ze naturel laten of ze naar eigen inzicht kleuren.

Advertisement

2. Gekleurde bloemen

Een ander heel eenvoudig project is het maken van gekleurde bloemen om aan de muren in huis te hangen om meteen wat kleur en vrolijkheid te brengen. Verdeel de twee helften van de wasknijpers en lijm ze op elkaar door de twee buitenkanten op elkaar te laten passen. Schik ze vervolgens in een cirkel en lijm ze aan elkaar. Kleur naar wens. Je bloemen zijn klaar!

3. Onderzetters

Vermaak je met het maken van onderzetters voor je koude of warme dranken, met wasknijpers is het heel eenvoudig: gewoon de centrale veer verwijderen en je fantasie gebruiken om je favoriete vorm te maken. En je kunt beslissen of je de onderzetter laat zoals het is of het inkleurt zoals je wilt. 

4. Krans

Kransen boven de deur zijn niet alleen mooi met Kerstmis; het hele jaar door kun je je gasten verwelkomen met een mooie versiering. Wat dacht je ervan er een te maken met wasknijpers? Je kunt het versieren met bloemen, strikken of kralen en er een welkomstboodschap of groet op schrijven.

5. Vlinders

Vlinders zijn altijd geassocieerd geweest met het zomerseizoen en zijn een van de belangrijkste symbolen ervan geworden. Het is gemakkelijk en leuk om ze samen met je kinderen te maken met wasknijpers. Je hoeft alleen maar je favoriete kleuren en een paar versieringen met gerecycleerde materialen toe te voegen en klaar is Kees.

Advertisement

6. Fruitmandjes

Wat vind je ervan om een prachtige fruitmand te maken van wasknijpers? Alles wat je nodig hebt is een dienblad of bord met hoge randen en je kunt het naar eigen inzicht versieren met kleuren, bloemen, touw of kralen. Laat je creativiteit de vrije loop.

7. Kikker

Er zijn veel dieren die je met wasknijpers kunt maken. Maak bijvoorbeeld een schattige decoratieve kikker met gekleurde wasknijpers versierd met kralen en knopen.

Advertisement

8. Pannenonderzetter

Maak een pannenonderzetter op dezelfde manier als de onderzetters, door de veren van je wasknijpers te verwijderen en ze in een cirkel te lijmen. Kleur naar wens en het serveren van je maaltijden aan tafel wordt meteen een stuk leuker.

9. Kaarshouders

Kandelaars heb je nooit genoeg in huis en je kunt er gemakkelijk een maken van wasknijpers. Ook deze kun je naar eigen inzicht versieren met kralen, knopen, papieren of stoffen bloemen en alles wat je maar wilt.  

Advertisement

10. Tafel- of wandklok

Een doeltreffende manier om alle kinderen enthousiast te maken is een voorwerp te maken dat niet alleen mooi maar ook nuttig is. Een tafel- of wandklok kan heel gemakkelijk worden gemaakt met wasknijpers. Vermaak je met speciale vormen, kleurencombinaties en versieringen.

11. Libelle

Libellen behoren ook tot de insecten die het mooie seizoen symboliseren. Leer je kinderen iets over hen terwijl je je samen vermaakt door er een te maken met wasknijpers.

Advertisement

12. Spiegel

Tot slot stellen we nog een project voor waarmee je de hal, de slaapkamer of de badkamer kunt versieren met iets dat ook nuttig is. Versier de wasknijpers zoals je wilt en gebruik ze als omlijsting van een spiegel. Het zal een glimlach op je gezicht toveren zodra je 's morgens wakker wordt.

Met welk knutselwerkje willen je kinderen beginnen?

Advertisement