Maak plezier met de kinderen door thuis kunstsneeuw te maken met slechts twee ingrediënten

door Natasja

22 December 2022

Maak plezier met de kinderen door thuis kunstsneeuw te maken met slechts twee ingrediënten
Advertisement

De kerstperiode doet ons altijd denken aan besneeuwde landschappen en sneeuwpoppen, hoewel niet iedereen op plaatsen woont waar deze scenario's aan het eind van het jaar werkelijkheid worden. Dus, als je graag met een beetje sneeuw wilt spelen om je eigen sneeuwpoppen te maken en zoveel andere figuren als je maar kunt bedenken, maar buiten het huis is nergens sneeuw te bekennen, hoe doe je dat dan? Je hoeft niet per se sneeuw op te geven!

Er bestaat namelijk een zeer eenvoudige, zeer snelle en vrijwel kosteloze methode om kunstsneeuw te maken met slechts twee ingrediënten die je waarschijnlijk altijd in huis hebt. Lees verder voor meer informatie.

via @mrs.b.tv/TikTok

Advertisement
@mrs.b.tv/TikTok

@mrs.b.tv/TikTok

Dit is een populaire methode voor iedereen die leuk wil knutselen met kinderen, en wordt ook uitgelegd in een snelle tutorial van het account van @mrs.b.tv op TikTok.

Alles wat je nodig hebt is:

  • Baking soda;
  • Haarconditioner.

Uiteraard heb je ook een houder nodig om ze te mengen: een bord kan volstaan, of misschien een grotere kom als je het serieus aanpakt of als er veel kinderen zijn om te vermaken.

Zoals je ook in de video https://www.tiktok.com/@mrs.b.tv/video/7171170972240809259 op TikTok kunt zien, kost het echt heel weinig tijd om deze kunstsneeuw klaar te maken.

    1. Giet 1 eetlepel haarconditioner in de houder
    2. Voeg 6 eetlepels baking soda toe
    3. Meng met je handen tot je een kneedbare pasta hebt die lijkt op de stevige sneeuw waarmee je sneeuwpoppen maakt

Als je de dosering wilt verhogen, houd dan deze verhouding aan (6 eetlepels baking soda voor elke eetlepel haarconditioner), maar niets let je om de conditioner of de baking soda een beetje te verhogen om te experimenteren met verschillende texturen. Volgens de Tiktokker is dit echter de formule waarmee je voorwerpen kunt vormen zonder dat ze in een oogwenk afbrokkelen.

De ingrediënten zijn veilig, en de haarconditioner ruikt vaak ook heerlijk, maar zorg er natuurlijk wel voor dat het een niet-gekleurde conditioner is, anders verlies je het gewenste effect. Omdat het bovendien een niet doorslikbaar product is, is het altijd het beste om deze kunstsneeuw buiten het bereik van kleine kinderen te houden.

Ben je klaar om met zelfgemaakte kunstsneeuw te spelen?

Advertisement