Kerstbomen om de buitenkant van het huis te versieren: 11 voorstellen voor fantastische DIY projecten

door Natasja

19 December 2022

Kerstbomen om de buitenkant van het huis te versieren: 11 voorstellen voor fantastische DIY projecten
Advertisement

Als er één symbool is dat ons onmiddellijk aan kerst doet denken, dan is het wel de boom versierd met ornamenten en vooral fonkelende lichtjes. In de huizen komen ze in de meest uiteenlopende vormen voor en worden ze versierd met traditionele of meer excentrieke decoraties, afhankelijk van de smaak en inspiratie van het jaar. Maar ook buiten kan je je op verschillende manieren uitleven: je hoeft niet per se een boompje in een pot of in een perk te hebben, noch is de enige manier om de tuin te versieren het aanbrengen van lichtjes op de struiken.

Met verschillende DIY projecten kun je namelijk leuke bomen maken, van de gewenste grootte, en helemaal naar eigen inzicht aan te passen, met behulp van allerlei voorwerpen, zoals die je hieronder ziet.

Advertisement

Als je pallets of ander teruggewonnen hout hebt waarvan je planken van meestal dezelfde grootte kunt maken, is het maken van een gestileerde kerstboom als deze, met sokkel en lichtjes om hem te versieren, een kinderspel.

Advertisement

Als je eenmaal de favoriete vorm voor deze houten bomen hebt gevonden, kun je er ook andere van verschillende grootte maken, misschien geschilderd in afwisselende kleuren, en zo een zeer schilderachtige groepsdecoratie creëren.

Niets verbied je om de traditionele vorm een meer excentrieke toets te geven: in plaats van een rechte boom, als een driehoek, een die een beetje naar de zijkant buigt.

Je kunt hem kleuren zoals je wilt, en het zal je een beetje doen denken aan de bochtige en bizarre wereld van The Grinch.

Nog eenvoudiger is het om een pallet te nemen, zonder die te demonteren, maar gewoon een beetje op te schuren en te schilderen: dat wordt het achtergrondpaneel waarop je een boom met lichtsnoeren "tekent", waaraan je dan ballen toevoegt zoals bij echte bomen.

Advertisement

En wat vind je van de vormen die alleen door lichtjes worden gecreëerd? Ze zullen alleen 's nachts zichtbaar zijn, maar ze zullen echt mooi zijn.

Het hoeven niet per se driedimensionale kegels te zijn: je kunt ook een frame maken van houten driehoekstaven en die vullen met lichtjes.

Advertisement

Een ander idee om pallets en stukken hout (schijven van takken en boomstammen) te combineren: een soort mozaïek op de palletachtergrond!

En als je een boom wilt maken van willekeurige voorwerpen, is een idee om plastic kommetjes te gebruiken, die de vorm hebben van een halve bol. Neem er twee van elk formaat, lijm ze aan elkaar tot vele transparante bollen en stapel ze op elkaar!

Advertisement

Voor een meer natuurlijk idee zijn groene takken, geplaatst als de takken van een miniatuurboom, ook heel mooi.

En als je er een muts op doet, wordt het een beetje een boom en een beetje het hulpje van de kerstman!

Fijne feestdagen!

Advertisement