DIY kerstkransen: 10 voorstellen voor een creatieve versiering

door Natasja

05 December 2022

DIY kerstkransen: 10 voorstellen voor een creatieve versiering
Advertisement

Een krans die gasten verwelkomt bij de ingang van het huis is een versiering die sommige huizen misschien het hele jaar door hebben, steeds verschillend volgens de seizoenen of huidige festiviteiten. Maar er is een tijd dat zelfs degenen die hun huis gewoonlijk niet op deze manier versieren, uiteindelijk een krans voor de deur hangen: de kerstvakantie. Naast de voordeur hangen sommige mensen ze graag voor de ramen, of zetten ze op planken boven de open haard of overal in huis.

Ze zijn een traditionele decoratie die nooit zijn charme verliest, en met een vorm die zo eenvoudig is dat hij zich leent om met duizend verschillende materialen opnieuw te worden bedacht, soms heel origineel. Hieronder staan tien ideeën waaruit je inspiratie kunt halen voor je kerstkrans.

Eenvoudige houten schijven in een cirkel, met een strik en misschien lichtjes. Je kunt iets schrijven met verf of ook met de houtbrandpen, misschien een kerstgroet!

Advertisement

Als de drager een polystyrenen circel is, kan hij ook eenvoudig worden versierd door hem te bekleden met wollen draden of restjes stof in typische feestkleuren en vervolgens aan één kant enkele versieringen aan te brengen.

Een type stof dat mooi is voor deze decoraties is geruite stof dus misschien kunnen ook oude sjaals of versleten, ongebruikte kleding kunnen worden gerecycled.

De kransen van vele dunne takken die lijken te draaien zijn erg mooi om te zien!

Touwen of extra groot garen, met de hand gevlochten of met behulp van grote haaknaalden: een ander idee.

Advertisement

Andere mogelijkheden voor wie een zachte en kleurrijke krans wil: wolpompons, perfect voor het gebruik van kluwen wol waar je geen raad mee weet.

Met veel geduld kun je dan echte cirkelarrangementen maken, gemaakt van groene bladeren (naaldbomen en eucalyptus zijn altijd favoriet), gedroogde citrusschijfjes en dennenappels. Stel je de lekkere geur eens voor!

Advertisement

Snel en gemakkelijk: een krans van vele kerstlolly's.

Het is helemaal niet moeilijk om papieren onderleggers of andere decoraties die doen denken aan sneeuwkristallen te verkrijgen, en er veel van te gebruiken om een cirkel te bekleden, waardoor een witte kerstkrans ontstaat.

Advertisement

Lange dennenappels en takken met rode bessen. een eenvoudige maar indrukwekkende combinatie!

Wat zijn jouw favoriete kerstkransen?

Advertisement