Ook de tuin kan worden aangekleed voor kerst: laat je inspireren door vele creatieve ideeën

door Natasja

23 December 2021

Ook de tuin kan worden aangekleed voor kerst: laat je inspireren door vele creatieve ideeën
Advertisement

Als we het over kerstversieringen hebben, denk je meestal aan de versieringen die binnen in huis worden aangebracht, maar ook buiten kunnen je het mooi aankleden. En niet alleen balkons, maar ook tuinen: in onze groene buitenruimten kunnen namelijk veel verschillende versieringen worden aangebracht, al dan niet met veel lichtjes, in bloembedden, op het gazon, en niet alleen.

Ze kunnen worden gemaakt van pallets hout, PVC-buizen, oude houten kisten en vele andere materialen die kunnen worden gerecycled of gemakkelijk kunnen worden gevonden. Met een beetje fantasie kun je een magische sfeer in de tuin creëren. Kijk eens naar de ideeën hieronder voor inspiratie.

amber-oliver.com

amber-oliver.com

Door PVC-buizen te gebruiken die geverfd zijn en van gaten zijn voorzien om de lichtjes door te laten, kunt je fantastische tuinverlichting maken in de vorm van rode en witte zuurstokken.

Advertisement

Ook hier PVC-buizen, maar kleiner, en verder rode en groene ballen: met linten en verf worden het extra grote lekkernijen voor buiten het huis.

hhcre8.com

hhcre8.com

Als je wat pallethout hebt, of ander gerecycled hout, kun je dat gemakkelijk gebruiken om een bewegwijzeringsbord te maken dat naar vele magische bestemmingen wijst, die over het algemeen worden geassocieerd met kerstfiguren en -sprookjes.

Etsy

Etsy

Nog meer zuurstokken: deze zijn kleiner, eventueel om de bloembedden langs de oprit te versieren of misschien zelfs de potten op de trap die naar de ingang van het huis leidt.

thekeeperofthecheerios.com

thekeeperofthecheerios.com

Maak van houten kisten een kersttrein.

Advertisement
thekeeperofthecheerios.com

thekeeperofthecheerios.com

Terracotta potten daarentegen kunnen worden gebruikt als kerstfiguren, die op elkaar kunnen worden gestapeld om een van de meest populaire en gemakkelijke DIY bloembakken te creëren.

Oude banden: door ze te verven worden ze veel verschillende figuren zoals rendieren en sneeuwpoppen, maar ook symbolische kerstversieringen zoals hangende decoraties (wanneer het centrale gat wordt afgedekt). Je kunt ook de grote banden van tractoren of vrachtwagens gebruiken!

Advertisement

Eenvoudige kerstbomen kunnen worden gemaakt van pallets hout en worden verlicht met buitenverlichting.

Gevlochten takken en kerstballen, eenvoudige composities om op te hangen waar je maar wilt.

Advertisement
inmyownstyle.com

inmyownstyle.com

Als je aan weerszijden van de ingang van de huis plafondverlichting hebt, of andere lichtpunten bij het toegangshek, kun je overwegen deze te versieren met een compositie van groene takken en rode strikken.

Hoe zou jij de tuin met Kerstmis willen versieren?

Advertisement