Kerstdecoraties met takken: 12 ideeën om een magische sfeer in huis te creëren

door Natasja

03 December 2022

Kerstdecoraties met takken: 12 ideeën om een magische sfeer in huis te creëren
Advertisement

Bij de gedachte aan decoraties waarmee het huis voor de kerstvakantie kan worden versierd, ontstaan onmiddellijk beelden van bomen die zijn versierd met allerlei soorten versieringen. Dus, of je nu een paar extra decoraties in de kamers wilt aanbrengen, of als er geen ruimte is voor een echte grote boom, is het gebruik van arrangementen van takken waaraan verschillende decoraties kunnen worden opgehangen een uitstekend alternatief om te overwegen.

Je kunt kiezen voor takken in vele soorten en maten, meer gedraaid of meer rechtlijnig, met schors in verschillende kleuren of misschien zelfs gevergd om bij de stijl van het huis of de versieringen zelf te passen. Bekijk de ideeën hieronder!

Advertisement

Het gemak van het gebruik van takken in plaats van een boom ligt ook in het feit dat je geen zeer grote potten nodig hebt die alle wortels met aarde moeten bevatten, noch aan brede plantenbakken voor de kunstbomen, die uiteindelijk veel grondoppervlak innemen en het dilemma opwerpen hoe ze decoratief te bedekken.

Advertisement

Wat de op te hangen versieringen betreft, kan dat ook bij boomtakken: gekleurde bollen in alle kleurschakeringen, zelfs van verschillende grootte, te combineren naar smaak.

Er zijn ook metalen of keramische voorwerpen die precies op de vorm van miniatuurboompjes lijken en een leuk en origineel alternatief zijn.

Als de te gebruiken takken niet erg groot en zwaar zijn, kun je deze arrangementen zelfs in een fles maken!

Het is niet zo dat je aan een kleine tak geen iets te grote versieringen kan ophangen!

Advertisement

Glazen potten met stenen of andere voorwerpen die de basis van de tak bedekken, behoren tot de populairste keuzes.

En vergeet de lichtjes niet: slierten dunne, zo licht mogelijke lichtjes die zich om de takken wikkelen maken alles magischer als de avond valt.

Advertisement

Heb je alleen dunne takjes? Geen probleem, neem er veel en vul wat vazen of manden, verf ze misschien wit, of zilver of goud. En dan volstaan een paar licht hangende versieringen om het geheel af te maken.

Wat dacht je ervan om de takken in een houder te steken met een compositie van vetplanten, ook eventueel kunst vetplanten?

Advertisement

En waarom niet de tak met de groene bladeren (ook een kunsttak, als hij er maar echt uitziet), hoog op een voetstuk zetten? Zo ontstaat een kruin waaraan veel decoraties hangen.

Ook steeds populairder is de trend om deze takken ondersteboven op te hangen!

Advertisement

En dan zijn er nog de ontwerpideeën van de verschillende kunstenaars die werkelijk allemaal na te maken zijn.

Fijne feestdagen!

Advertisement