Shabby chic kerstdecoraties: ontdek veel ideeën om je huis te versieren voor de feestdagen

door Natasja

16 December 2021

Shabby chic kerstdecoraties: ontdek veel ideeën om je huis te versieren voor de feestdagen
Advertisement

Kerstversieringen kunnen werkelijk elke smaak weerspiegelen: alleen al door een bepaald kleurengamma te kiezen kun je alle versieringen in huis personaliseren om een thema tot uitdrukking te brengen of misschien beter bij het meubilair te laten passen. En verder zijn er ook nog verschillende stijlen om inspiratie uit te halen. Als je van de combinatie van tijdloze elegantie en nederige materialen die shabby chic inrichting kenmerkt, houdt, dan kun je dit kiezen voor alle decoraties in huis.

Van kerstboomversieringen tot kransen voor buiten of binnen, er zijn veel shabby chic decoraties die je kunt maken of kiezen. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement
thediymommy.com

thediymommy.com

Ken je die metalen houders met verschillende concentrische cirkels die gebruikt worden om kransen te maken? Je kunt ze bedekken met restjes stof, misschien een dik katoen in een neutrale kleur, of een soort stevig canvas, en dan meer afgewerkte details toevoegen, zoals een strik of belletjes.

Advertisement

En als je wilt, kan zo'n krans ook worden gecombineerd met een slinger, perfect als decoratie boven de open haard of een opvallende plank.

De meest weelderige kransen met veel kant, linten, knopen, parels, stoffen bloemen enz, mogen ook zeker niet ontbreken. Je zou er zelfs wat oude foto's aan kunnen hangen!

simplyfrenchmarket.com

simplyfrenchmarket.com

In een huis waar alle decoraties dezelfde stijl hebben, moeten ook de kerstkousen daaraan voldoen: en dus zullen ze meestal wit of écru zijn, met reliëfversieringen of zelfs kant.

Net als kransen kunnen ook kerstbomen die als tafeldecoratie of decoratieve accessoires worden gebruikt, weelderig en vol romantische details worden.

Advertisement

..Of ze kunnen allemaal versierd worden met stoffen in pasteltinten, zoals roze of een heel licht blauw.

Stukjes gaas zoals kippengaas, met iets smallere mazen: daar denk je niet zo gauw aan om ze als versieringen om aan de boom te hangen te gebruiken.

Advertisement

Om de ballen te versieren kun je ook zelf kunstbloemen maken, van stof, papier of ook met de hand gemodeleerd met verschillende soorten boetseerklei.

Ouderwetse sleutels hebben ook een onmiskenbare vintage charme. Je kunt ze als boomversiering ophangen, door ze in hun natuurlijke kleur te laten of ze in zachte kleuren te verven.

Advertisement

Een ander idee voor wie van de meer vintage aspecten van deze stijl houdt : enkele antieke voorwerpen, zoals schaatsen. Ze zullen een Victoriaans tintje hebben!

Kleine houders met witte versieringen aan de binnenkant: echt heel erg schattig!

Fijne feestdagen!

Advertisement