Je hele huis doen in een week: de onfeilbare methode

door Natasja

14 December 2022

Je hele huis doen in een week: de onfeilbare methode
Advertisement

Of je nu terugkomt van de zomervakantie of vlak voor kerst, of gewoon in een tijd van grote veranderingen, er zijn momenten waarop je de behoefte voelt om je hele huis op te knappen. Oude en onbruikbare spullen weggooien, de ruimtes schoonmaken die gewoonlijk bij gebrek aan tijd worden verwaarloosd, misschien de opstelling van meubels en accessoires veranderen om het gezelliger te maken: er zijn veel dingen die je kunt doen en opnieuw te beginnen met een opgepoetst huis.

Juist vanwege het belang van deze verandering loop je echter het risico ontmoedigd te raken door de omvang van de taak en dus de opruimmissie bij voorbaat op te geven. Een beetje organisatie en planning volstaan om alles gemakkelijker te maken en alles er in 9 dagen weer als nieuw uit te laten zien.

Advertisement

Dag 1: algemeen opruimen

Dag 1: algemeen opruimen

Creativo

Het allereerste wat je moet doen tijdens de eerste algemene schoonmaakdag is de gebieden met de meeste rommel identificeren en deze opruimen. Gebruikte kleren die in grote hoeveelheden op meubels, bedden of stoelen worden gegooid, schone kleren die in een hoekje staan te wachten tot ze in de kasten belanden, oude kranten en tijdschriften of ongeopende post die op tafels liggen opgestapeld, speelgoed dat op de grond rondslingert: er zijn veel mogelijke bronnen van rommel die je kunt vinden. De opdracht voor de eerste dag is ze te verwijderen, je zult zien dat de sfeer onmiddellijk verlicht wordt.

Advertisement

Dag 2: elimineer het overbodige

Dag 2: elimineer het overbodige

Creativo

Maak een selectie van alle kleren in je kledingkast door alle oude kleren die je al lang niet meer gebruikt weg te gooien, te verkopen of weg te geven; kies uit je schoonheidsproducten die waarvan de vervaldatum is verstreken en gooi ze weg, ontdoe je van boeken die je niet leest, oude kranten en tijdschriften en al het andere waar je niets meer aan hebt.

Dag 3: de badkamer

Dag 3: de badkamer

Creativo

Nu is het tijd om de badkamer schoon te maken: gebruik een DIY middel op basis van witte azijn of baking soda om alles schoon te maken en te ontsmetten.

Dag 4: de slaapkamer

Dag 4: de slaapkamer

Creativo

Ruim de slaapkamer op, zodat deze de perfecte omgeving wordt om te ontspannen en je slaap te bevorderen. Kies als beddengoed voor natuurlijke vezels: die bevorderen ook 's nachts je welzijn.

Dag 5:: leidingen en ramen

Dag 5:: leidingen en ramen

Creativo

Voorkom verstopping en stank door de leidingen te onderhouden. Je kunt witte azijn, baking soda of citroenzuur met kokend water gebruiken. Maak tijdens het het laten inwerken ramen en spiegels schoon met een microvezeldoek.

Advertisement

Dag 6: de keuken

Dag 6: de keuken

Creativo

Ontvet de hele keuken met baking soda en citroen; vergeet de oven en de ruimte boven de keukenkastjes niet!

Dag 7: het huis ventileren

Dag 7: het huis ventileren

Creativo

Dit is eigenlijk een dagelijkse tip: het is essentieel om de lucht te verversen door elke dag minstens 15-30 minuten alle ramen van het huis open te zetten. Dit vermindert de vochtigheid en het risico van schimmelgroei.

Advertisement