Kan de badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Probeer deze 13 trucs om de badkamer netter te maken

door Natasja

09 Oktober 2022

Kan de badkamer wel een opknapbeurt gebruiken? Probeer deze 13 trucs om de badkamer netter te maken
Advertisement

De badkamer is de eerste kamer die je binnengaat zodra je 's morgens opstaat. Daarom is het belangrijk dat je je er goed in voelt, zodat je de dag goed begint. Soms lijkt het echter of er iets mis is met de badkamer, zoals een laag stof dat alles minder mooi maakt en ervoor zorgt dat je gelijk terug naar bed zou willen om de hele dag te slapen. Het maakt niet uit of je het de avond ervoor hebt schoongemaakt, of dat je de hele middag hebt verspild aan het opruimen ervan: het effect zal altijd hetzelfde zijn.

Het valt je misschien niet op, maar er zijn veel dingen in de badkamer die er beter uit kunnen zien om de sfeer meteen te verbeteren. We hebben een lijst samengesteld om je op weg te helpen.

Advertisement

1. Een verkleurde radiator

1. Een verkleurde radiator

Creativo

Radiatoren zijn essentieel om je in de winter warm te houden en in de badkamer kun je ze gebruiken om je kleren of handdoeken te verwarmen en je een behaaglijk gevoel te geven. Maar zoals alles hebben ze regelmatig onderhoud nodig om hun werk goed te blijven doen, maar ook om je beter te laten voelen. Maak ze regelmatig stofvrij en vernieuw de coating van tijd tot tijd, zodat ze wit blijven glanzen en niet geel worden.

Advertisement

2. De tandenborstelbeker

2. De tandenborstelbeker

Creativo

De tandenborstelbeker is gevoelig voor waterstagnatie en bijgevolg voor de verspreiding van schimmel, die zich op het handvat van de tandenborstel nestelt en deze er vies uit laat zien. Om dit probleem te verhelpen, is het noodzakelijk de beker regelmatig schoon te maken, ten minste eenmaal per week. Je kunt ook van die handige tandenborstelhouders voor aan de muur gebruiken: zo blijven je tandenborstels netter en schoner.

3. Badjassen die aan de deur hangen

3. Badjassen die aan de deur hangen

Creativo

De handigste plaats voor badjassen is in de buurt van de douche, binnen handbereik. Comfort gaat echter niet altijd samen met schoonheid en al helemaal niet met hygiëne. De badkamer is namelijk een zeer vochtige ruimte en als je de badjassen in de badkamer laat hangen, bij de deur of aan een haakje bij de douche, zullen ze onvermijdelijk vochtig worden en waarschijnlijk zelfs onaangenaam gaan ruiken. Het is veel beter om ze ergens anders te bewaren, samen met schone handdoeken. Je zult zien dat de sfeer in de badkamer er ook op vooruit gaat.

4. Sponzen die aan de kraan hangen

4. Sponzen die aan de kraan hangen

Creativo

Sponzen en luffa's die aan de douchekraan hangen, geven de badkamer een slordige en rommelige aanblik; beter is het om ze in een houder te bewaren, op een plank of hangend aan haken bij de douche of het bad.

5. Verchroomde houders

Verchroomde houders worden in veel douches aangetroffen omdat ze goedkoop zijn, maar de chroomlaag slijt gemakkelijk en het metaal eronder roest. Het effect zal onvermijdelijk zijn: de douche ziet er armoedig uit. Je kunt beter kiezen voor een plastic, glazen, stalen of koperen houder; die zien er mooier uit en gaan langer mee.

Advertisement

6. De vloeibare zeepfles

6. De vloeibare zeepfles

Creativo

Veel verschillende flessen op de wastafel hebben een sterke visuele impact en geven een idee van rommeligheid. Het is beter om de zeep in flessen te gieten die passen bij het ontwerp van de badkamer of in een praktische automatische zeepdispenser. De badkamer ziet er meteen eleganter en netter uit!

7. Cosmetica en schoonmaakmiddelen op de wasmachine

7. Cosmetica en schoonmaakmiddelen op de wasmachine

Creativo

Als je een wasmachine in de badkamer hebt, gebruik je die waarschijnlijk als extra plank voor wasmiddelen of cosmetica. Producten die op deze manier zijn uitgestald, geven echter onmiddellijk een gevoel van rommel. Het is veel beter om ze ergens anders op te bergen en de wasmachine vrij te laten.

Advertisement

8. Open planken

8. Open planken

Creativo

Net als de wasmachine kunnen ook veel zichtbare planken vol flessen en voorwerpen bijdragen tot een rommeltje. Ideaal is om ze te verwijderen en ze te vervangen door gesloten kastjes. Als dit niet mogelijk is, beperk dan de zichtbare planken tot een minimum en gebruik ze om het allernoodzakelijkste op te bergen. Je zult zien dat alles er meteen opgeruimder uitziet.

9. Toiletpapier in de verpakking

9. Toiletpapier in de verpakking

Creativo

Het bewaren van toiletpapier in zijn papieren of plastic verpakking draagt niet bij een nette badkamer, het ziet er juist rommeliger uit. Als je geen kast hebt om het op te bergen, kun je kiezen voor manden of rolhouders om aan de muren te hangen. Het zal er eleganter uitzien dan de verpakkingen die op de plank liggen.

Advertisement

10. De spons als zeepbakje

10. De spons als zeepbakje

Creativo

In geval van nood kan een keukenspons een uitstekend middel zijn als zeepbakje. Maar als je een oplossing op lange termijn nodig hebt, moet je misschien investeren in een specifiek voorwerp dat er mooer uitziet, maar vooral meer geschikt voor het doel. De spons absorbeert namelijk na verloop van tijd water en zeep en wordt slijmerig, evenals het constant bevochtigen van de zeep, die altijd zacht zal blijven.

11. Opgehangen wasgoed

11. Opgehangen wasgoed

Creativo

Wanneer je wasgoed of poetslappen moet drogen, is het prima om ze op de radiator te leggen, maar zodra ze droog zijn, verwijder ze en leg ze terug op hun plaats. Vind je niet dat de sfeer in de badkamer daar beter van wordt?

Dit waren de 11 dingen die je kunt doen om je badkamer er mooier uit te laten zien; heb je nog andere in gedachten?

Advertisement