Bezemkast en ruimte onder de wastafel: hoe organiseer je ze het best om gemakkelijker en sneller schoon te maken?

door Natasja

08 December 2022

Bezemkast en ruimte onder de wastafel: hoe organiseer je ze het best om gemakkelijker en sneller schoon te maken?
Advertisement

We hebben allemaal een ruimte gewijd aan bezems, stoffer en blik, schoonmaakhulpmiddelen, schoonmaakmiddelen en reserve cosmetische producten of medicijnen. Of het nu gaat om een kastje, een opbergkast of de ruimte onder de wastafel in de badkamer, het is altijd belangrijk om een ruimte te hebben die aan dit doel is gewijd, en nog belangrijker is het om deze ruimte altijd schoon en netjes te houden. Wie zou zijn huis willen opruimen, wetende dat als hij de kastdeur opent, hij overweldigd wordt door alle spullen die er lukraak in gepropt zijn?

Als jouw kasten ook altijd op ontploffen staan, stellen we je vandaag een manier voor om alles moeiteloos weer netjes te krijgen. Schoonmaken na deze opruiming wordt kinderspel!

Advertisement

1. De bezemkast

1. De bezemkast

Creativo

Het eerste wat je moet doen om de kast perfect schoon en opgeruimd te houden, is hem leegmaken. In de loop der maanden zul je zeker honderden voorwerpen hebben verzameld waarvan je je misschien niet eens herinnert dat ze bestonden. Ons advies is dan ook om hem helemaal leeg te maken om hem goed schoon te maken en een selectie te maken van alles wat erin zit: gooi lege of bijna lege flessen weg (die toch ongebruikt blijven), gooi producten weg waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken en alles wat kapot is of wat je al een tijd niet hebt gebruikt. Wanneer ook deze handeling voltooid is, kun je verdergaan met het vullen van de kast: verdeel de producten per soort en help de orde te bewaren met bakken, eventueel gelabeld, waarin je wasmiddelen, cosmetische reserveproducten, microvezel- en katoenen dweilen, tassen, tapijten zult onderverdelen. Plaats bezems, stoffer en blik en ander schoonmaakhulpmiddelen in een apart vak, eventueel vastgezet met haken.

Nu de kast schoon en opgeruimd is, zul je zien hoeveel meer zin je hebt om de rest van het huis schoon te maken!

Advertisement

2. Ruimte onder de wastafel

2. Ruimte onder de wastafel

L'Angolo del focolare/YouTube

Ga ook voor de ruimte onder de wastafel op dezelfde manier te werk als voor de bezemkast. Allereerst is het belangrijk om hem helemaal leeg te maken en goed schoon te maken. Meestal wordt deze ruimte gebruikt om al de voorraden van verschillende badkamerproducten in op te slaan, dus ook hier is het advies om een zorgvuldige selectie te maken. Vergeet niet dat zelfs cosmetische producten een houdbaarheidsdatum hebben, die op de verpakking wordt aangegeven door het open container symbool met een nummer. Als je producten vindt die al lang open zijn, gooi ze dan weg. Neem dan houders om borstels en kammen, andere haarproducten, sponzen, mondhygiëneproducten, bad- en doucheproducten, zeep en vrouwelijke hygiëneproducten apart op te bergen. Met deze methode is het veel gemakkelijker voor je om het product te vinden wanneer je het nodig hebt!

Ben je klaar voor de algemene schoonmaak?

Advertisement