Schoonmaken met een hogedrukreiniger: 3 dingen (plus 3) die je altijd op een andere manier moet schoonmaken

door Natasja

22 November 2022

Schoonmaken met een hogedrukreiniger: 3 dingen (plus 3) die je altijd op een andere manier moet schoonmaken
Advertisement

De hogedrukreiniger is ongetwijfeld een zeer handig en nuttig apparaat om bij de hand te hebben voor het schoonmaken van buitenruimtes: wassen met hogedrukwater vermindert de reinigingstijd en het verbruik van water en moeite, en geeft betere resultaten dankzij de reinigingskracht van de waterstraal. En dus wordt dit apparaat niet alleen steeds vaker aangeschaft voor werkomgevingen, maar ook voor thuis.

Deze machine is echter niet de oplossing voor elke behoefte, aangezien de hoge waterdruk sommige voorwerpen in tuinen en op balkons zou kunnen beschadigen. Welke? Azure MacCannell onthult dat op haar schoonmaakkanaal.

via @livecomposed/TikTok

Advertisement

1. Dakgoten

1. Dakgoten

@livecomposed/TikTok

Het eerste ding dat absoluut nooit met een hogedrukreiniger gereinigd mag worden zijn de dakgoten. Ze zijn weliswaar ontworpen om zelfs extreme weersomstandigheden, zoals sterke wind of onweer, te weerstaan, maar de straal van de hogedrukreiniger zou ze zo zwaar op de proef kunnen stellen dat ze beschadigd raken. Het advies is om het vuil dat ze verstopt met de hand te verwijderen en ze vervolgens binnenin en buiten te wassen met een minder krachtige waterstraal, eventueel met behulp van een bezem bedekt met een microvezeldoek.

Advertisement

2. Ramen

2. Ramen

@livecomposed/TikTok

De verleiding om ramen te reinigen met een hogedrukreiniger is groot: de kracht van de waterstraal zou al het opgehoopte stof en vuil onmiddellijk verwijderen. Maar je zou ook het risico lopen het glas te breken met veel meer ongemak dan dat je ramen handmatig zou schrobben: hoe moeilijk is het om glassplinters op te rapen van alle vloeren, meubels en stoffen in huis? Veel beter is stoom of een zwakkere straal, ammoniak en krantenpapier of een schone microvezeldoek.

3. Schakelborden en meters

3. Schakelborden en meters

@livecomposed/TikTok

Zelfs als externe schakelborden en meters beter bestand zijn dan interne, kan de kracht van de straal van de hogedrukreiniger scheuren of barsten veroorzaken, die op den duur storingen veroorzaken en je dwingen tot dure reparaties. Hetzelfde geldt voor airconditioners: de waterstraal dreigt ze onherstelbaar te beschadigen. Veel beter is zeep en water en een schone doek.

Dit waren de tips uit de video van @livecomposed https://www.tiktok.com/@livecomposed/video/7160106590987914542?is_from_webapp=v1&item_id=7160106590987914542; we voegen hieronder nog drie dingen toe die je uit de buurt van uw hogedrukreiniger moet houden:

  •  Je auto: net als ramen lopen ook autoruiten gevaar te breken; de straal kan ook deuken veroorzaken en het lakwerk beschadigen;
  • Buitenlampen: hoewel ze erg sterk zijn, zijn ze niet sterk genoeg voor de hogedrukreiniger;
  • Geschilderde oppervlakken: de hogedrukreiniger is zeer effectief in het verwijderen van vlekken, maar verwijdert ook verf van elk oppervlak.

Nu hoef je alleen maar de mouwen op te stropen en te beginnen met schoonmaken!

Advertisement