Droom je van een supergeorganiseerde keuken? Dit zijn de 16 must-have producten die daarbij kunnen helpen

door Natasja

13 November 2022

Droom je van een supergeorganiseerde keuken? Dit zijn de 16 must-have producten die daarbij kunnen helpen
Advertisement

De keuken is een van de kamers in huis waar we het grootste deel van de dag doorbrengen, het is een beetje het hart van het huis, waar je niet alleen de meeste van de gebruikelijke activiteiten uitvoert, maar waar je ook je creatieve kant uit om maaltijden te bereiden. Daarom is het belangrijk dat de omgeving zo goed mogelijk wordt georganiseerd, zodat je je er makkelijker in kunt bewegen en je dagelijks leven eenvoudiger wordt. 

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de keuken beter te organiseren en deze 16 producten zullen je zeker helpen. Laten we ze samen bekijken.

Advertisement

1. Besteklade met vakjes

De besteklade is altijd erg rommelig: als het tijd is om te koken of de tafel te dekken, gaat er altijd veel tijd verloren met het zoeken naar het juiste bestek en keukengerei. Met een besteklade met vakjes kun je de lade netjes houden en de tijd versnellen.

Advertisement

2. Plankindeling

Wat dacht je ervan de kastplanken beter te organiseren om potten, deksels en accessoires optimaal op te bergen?

3. Houders voor thee en kruidenthee

Als je van thee en kruidenthee houdt, kun je een betere manier vinden om ze te bewaren dan hun onhandige doosjes: of het nu gaat om gesloten dozen, lade organizers of kleine open schappen, er zijn vele theezakjeshouders waaruit je je favoriet kunt kiezen.

4. Schuifplank

Niets is handiger dan een uittrekbare plank voor de kasten; nog beter als hij in vakken is verdeeld!

5. Uittrekbare hoekplank

Met hoekkasten kun je anders ongebruikte ruimte voor opslag gebruiken, maar hoe lastig is het om te bereiken wat je daar opbergr? Met de uittrekbare plank is dit probleem voorgoed opgelost.

Advertisement

6. Hoeklades

Als het idee van een uittrekbare plank je niet het meest geschikt lijkt, waarom dan niet de hoek van je keuken benutten met een paar handige lades?

7. Rail voor pannen

Pannen staan meestal opgestapeld in de kasten: het is daarom heel moeilijk om de onderste pan eruit te trekken. Je bespaart jezelf de moeite met een rail: zodra je de pannen hebt opgehangen, schuif je hem er gewoon uit om de pan te pakken die je nodig hebt!

Advertisement

8. Deurorganisator

Om ruimte te besparen en beter te organiseren, kun je ook een deurorganizer gebruiken: opgehangen met haken of vastgeschroefd kun je er keukengerei, snijplanken, deksels, rollen papier of folie, maar ook levensmiddelen zoals kruiden of blikjes netjes in opbergen.

9. Glazen- en bekerrekken

Om kopjes en glazen te behoeden voor verwoestende valpartijen, kun je een rek voor onder de kast aanschaffen: zo bespaar je niet alleen je glazen en keramiek, maar ook ruimte!

Advertisement

10. Houders voor onder de spoelbak

Voor meer orde onder de spoelbak kun je een aantal houders aanschaffen: eenvoudige manden of planken helpen je sneller te vinden wat je nodig hebt.

11. Plastic tassendispenser

We nemen elke dag wel plastic tassen mee naar huis en al snel zitten keukenladen of kasten helemaal vol. Om de tassen netjes te houden, waarom geen dispenser? Er zijn kant-en-klare te koop, maar als je creatief wilt zijn, kun je er zelf een maken van een oude plastic houder, een stoffen zak of wat je maar kunt bedenken. 

Advertisement

12. Rolhouder

En wat te zeggen over de rollen aluminiumfolie, huishoudfolie, bakpapier en keukenpapier? Altijd klaar om op je hoofd te vallen als je de kast opent! Berg ze eleganter en netter op met een rolhouder. Ook hier kun je kiezen uit verschillende modellen die te koop zijn, maar je kunt er ook gemakkelijk zelf een maken. Er is voor elk wat wils!

13. Koelkastbakjes

ahfengyi.en.made-in-china.com

Om de koelkast beter te organiseren en onnodige verspilling te voorkomen, kun je de verse levensmiddelen in praktische doorzichtige bakjes bewaren. Je kunt ze ook labelen om het voor het hele gezin gemakkelijker te maken het voedsel te vinden dat ze zoeken en alle producten op de juiste plaats te zetten.

Advertisement

14. Houder voor ingeblikt voedsel

Als je veel voedsel in blik koopt, weet je hoe lastig het is om de juiste plek voor de blikken te vinden. Je kunt je deze moeite besparen met een speciale houder, die je kunt kopen of maken van een paar eenvoudige dingen. 

15. Deurrek

Heb je er wel eens aan gedacht om van de deuren echte rekken te maken? Of het nu gaat om de keuken of de voorraadkast, je kunt zeker wat extra rekken gebruiken om direct aan de deur te haken!

Advertisement

16. Rail met haken

Amazon

Last but not least, de rail met haken. Om boven het aanrecht of de kookplaat op te hangen,  maar ook aan de zijkant van het keukenkastje, je kunt er gebruiksvoorwerpen, koekenpannen, spons- en zeephouders, bekers, schorten, handdoeken en theedoeken aan ophangen.

Ren nu gelijk naar je keuken om te zien hoe je die het beste kunt reorganiseren!

Advertisement