Haarverf vlekken op handdoeken: de effectieve methode om ze te verwijderen

door Natasja

06 December 2022

Haarverf vlekken op handdoeken: de effectieve methode om ze te verwijderen
Advertisement

Haar verven is voor velen van ons een niet te missen en stipte afspraak, die min of meer eens per maand plaatsvindt. Als naar de kapper gaan om praktische of logistieke redenen vermoeiend kan zijn, kan je ervoor kiezen om thuis te proberen het haar te verven en misschien van de gelegenheid gebruik te maken om je je een middagje te laten verwennen tussen het kletsen en de schoonheidsbehandelingen door.

Maar helaas kleuren kleurstoffen niet alleen het haar: dit soort middelen laten vaak vervelende herinneringen achter op de handdoeken en dwingen je ze weg te gooien omdat ze onuitwisbaar bevlekt zijn. Maar het laatste woord is nog niet gezegd. Vandaag leggen we een effectieve methode uit om de handdoeken weer zo goed als nieuw te maken.

via @CleanHappyCo/TikTok

Advertisement
@CleanHappyCo/TikTok

@CleanHappyCo/TikTok

De Tiktokker @CleanHappyCo https://www.tiktok.com/@cleanhappyco legt in een tutorial uit hoe je effectief verfvlekken uit handdoeken kunt verwijderen. Eerst breng je een natuurlijke vlekkenverwijderaar aan op de vlek en laten die inwerken. Je kunt een van de vele in de winkel verkrijgbare vlekverwijderaars gebruiken, maar als je een huismiddeltje zoekt, heb je verschillende keuzes, afhankelijk van de kleur van de vlek. Citroensap is geschikt voor blonde kleuren, citroensap en baking soda voor donkere kleuren, appelazijn voor rode kleuren. Breng de vlekkenverwijderaar in ieder geval rechtstreeks op de te behandelen plek aan en laat het inwerken. Na een uur of zo kun je de handdoeken in de wasmachine doen. Gebruik voor het wassen een wasmiddel verrijkt met enzymen, natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare moleculen die de werking van het wasmiddel versnellen en versterken. Eenmaal uit de wasmachine zouden de vlekken verdwenen moeten zijn. Als de kleur echter erg donker is, kun je nog wat restjes op de handdoek vinden.

Advertisement
@CleanHappyCo/TikTok

@CleanHappyCo/TikTok

Bleekmiddel, meestal het eerste middel dat wordt overwogen als het gaat om het verwijderen van vlekken, mag alleen als laatste redmiddel worden gebruikt als de vlek bij de vorige stap niet volledig is verwijderd. Breng wat bleekmiddel direct op de vlekken aan en wrijf met een spons. Laat ongeveer een uur weken en herhaal de wasbeurt in de wasmachine. Je zult zien dat de handdoek deze keer zeker zo goed als nieuw zal zijn! Bekijk de video https://www.tiktok.com/@cleanhappyco/video/7147460731104021802?_t=8XRknAlqXPZ&_r=1 om alle stappen te zien.

Welke haarkleur wil je vandaag?

Advertisement