Laat de vloer glanzen met een fantastisch zelfgemaakt schoonmaakmiddel

door Natasja

12 Oktober 2022

Laat de vloer glanzen met een fantastisch zelfgemaakt schoonmaakmiddel
Advertisement

Het is bekend dat het schoonmaken van vloeren een van de huishoudelijke taken is waaraan we de meeste tijd besteden. Een huis ziet er al voor de helft schoner en netter uit met een schone, glanzende vloer en iedereen wil dat graag bereiken. Meestal is het echter gebruikelijk deze taak uit te voeren met behulp van niet echt goedkope en vooral milieuonvriendelijke schoonmaakmiddelen.

Er zijn allerlei producten te koop. Maar wil je er graag een maken met ingrediënten die je in huis hebt, zodat je een goedkoop middel dat nog minder vervuilt, verkrijgt? Om nog maar te zwijgen van de ongelooflijke geuren die kunnen worden verkregen door alleen maar een essentiële olie toe te voegen.

Wij laten de zeer eenvoudige procedure zien.

via @vekalife24/TikTok

Advertisement
@vekalife24/TikTok

@vekalife24/TikTok

@vekalife24, een deskundige op het gebied van productief en intelligent schoonmaken, die veel volgers heeft, beschreef het en liet het zien in een video op TikTok. Dit is het in een paar snelle handelingen:

  • Kook, op het fornuis of in een waterkoker, anderhalve liter water.
  • Meng apart in een emmer een schepje afwasmiddel en een kopje witte azijn.
  • Giet het kokende water en nog eens twee liter water op kamertemperatuur erbij en roer om alle ingrediënten erin te mengen.
  • Voeg een paar druppels van je favoriete essentiële olie toe aan het schoonmaakmiddel om het een aangename geur te geven.
  • Dompel de mop in de emmer en ervaar, pas nadat je alle sporen van stof of kruimels van de vloer hebt gestofzuigd, de reinigende en polijstende kracht van dit ongelooflijke zelfgemaakte product.

Een advies dat we je willen geven is om de oplossing niet te gebruiken op marmeren, granieten of houten oppervlakken. Aangezien deze materialen vrij delicaat en moeilijk te behandelen zijn, wordt aanbevolen hiervoor ad hoc producten te gebruiken.

Wat het zojuist beschreven recept betreft, als je een duidelijker beeld wilt krijgen van de ingrediënten en de procedure, kun je de video https://www.tiktok.com/@vekalife24/video/7075036776867351851 rechtstreeks bekijken op het profiel van @vekalife24. Dit zijn eenvoudige en snelle stappen die iedereen gemakkelijk in de praktijk kan brengen en die een hele verandering teweeg kunnen brengen in huis en de manier waarop je schoonmaakt.

Heb je niet gelijk zin om het te proberen om de geur en het glansniveau te testen?

Advertisement