In deze TikTok-video worden we gewezen op welke drie dingen we thuis vergeten schoon te maken

door Skip

28 Augustus 2022

In deze TikTok-video worden we gewezen op welke drie dingen we thuis vergeten schoon te maken
Advertisement

Huishoudelijke schoonmaakklussen zijn een saaie en vermoeiende taak, maar het moet wel gebeuren. Vaak moeten we stoffer en blik ter hand nemen, een poetsdoek, een vloermop en een emmer water terwijl luieren in goed gezelschap op de bank het enige is wat we willen doen. Maar er zijn altijd dingen die we vergeten, zelfs tijdens de grondige lenteschoonmaak wanneer we alles binnenstebuiten keren en dingen verplaatsen, op jacht naar vuil zoals we nog nooit eerder gedaan hebben. En toch is het belangrijk om dan op die vergeten plekken ook schoon te maken want daar wordt het leven fijner en makkelijker door.

De TikTokster @livecomposed wijst op drie plekken die van groot belang zijn en legt uit waarom dat zo is. Lees verder om te ontdekken wat er precies wordt bedoeld. 

via @livecomposed/TikTok

De condensorspoelen

De condensorspoelen

@livecomposed/TikTok

Wanneer we bedenken dat we de koelkast moeten schoonmaken dan richten we ons doorgaans op de binnenkant. Dit geldt ook voor airconditioningsystemen. Willen degenen bij wie het nooit in hen is opgekomen om ook eens te kijken naar de condensorspoelen hun hand opsteken? Wie van ons kunnen condensorspoelen überhaupt aanwijzen? Ja, het klopt dat het met inbouwkoelkasten wat moeilijker gaat, maar als je bij de condensorspoelen zou kunnen komen dan zou een bezoekje met de stofzuigerslang daar zeker goed zijn. Door ze schoon te maken wordt er minder elektriciteit verbruikt door de koelkast en worden er mogelijk ook ernstige mankementen aan de koelkast voorkomen.  

Advertisement

De ruimte onder de wc-bril

De ruimte onder de wc-bril

@livecomposed/TikTok

Wanneer we het toilet schoonmaken dan checken we dubbel of op elk bereikbaar oppervlak een ontsmettend middel hebben aangebracht en zorgen we er op het eind voor dat alles perfect schoon is en glimt. Maar kunnen we hier nou echt zo zeker van zijn? Hoe vaak hebben we de wc bril verwijderd om de ruimte daaronder ook schoon te maken? Probeer het eens, je zal zien dat je badkamer er frisser door ruikt!

Perlator

Perlator

@livecomposed/TikTok

Kranen zowel in de keuken als in de badkamer krijgen doorgaans vaak een poetsbeurt zodat zich hier geen viezigheid en kalk gaat ophopen. Maar we lijken het soms te vergeten dat kalk echt overal zich kan ophopen, zelfs in de perlator; dat is de straalregelaar. Onthouden dus voor de volgende keer wanneer we kranen schoonmaken dat we ook de straalregelaar losschroeven en die onderdompelen in een mengsel van azijn of citroen en baking soda. Dit komt ook de waterstraal ten goede.

Maakte jij deze dingen al schoon? Kijk de video op TikTok om te zien hoe je dit alles moet aanpakken! 

Advertisement