6 handige producten voor thuis die onmisbaar zijn

door Skip

11 Augustus 2022

6 handige producten voor thuis die onmisbaar zijn
Advertisement

We willen allemaal wel graag dat het bij ons thuis goed georganiseerd en netjes is. Het gebeurt echter dat je dan alles van top tot schoon hebt gemaakt en alles op zijn plek hebt gezet, maar dat je dan toch ineens problemen en imperfecties ziet opduiken waar je denkt niks aan te kunnen doen. Dat kan wel, je moet alleen weten hoe je het aanpakt. Alles is makkelijk op te lossen als je de juiste producten hebt.

Rommel, stof vieze geurtjes en strepen op de vloer kunnen allemaal voor irritatie zorgen, maar anders dan je misschien wellicht denkt zijn er gebruiksvoorwerpen waarmee je deze vervelende situaties kunt voorkomen en het er daardoor thuis onberispelijk uitziet. 

Advertisement

Bewaardozen voor etenswaren

Een van de belangrijkste witgoedapparaten thuis is de koelkast. Het streven is om die altijd georganiseerd en schoon te houden. Het gebeurt echter vaak dat bij het opendoen er een walm van vieze geur op je afkomt of dat verse producten niet netjes een plek hebben gekregen. Bewaardozen zijn een simpele manier om dit alles te voorkomen. Zo voorkom je niet alleen dat vieze geurtjes in de keuken komen maar heb je ook nog eens een nette en schone koelkast.  

Advertisement

Keukenspons

Ze zijn niet mooi en een bron van vieze geurtjes. Afwassponsjes. Maar al te vaak gaan die schimmelen en geven ze een onaangename geur af. Om af te komen van dit probleem kan je ze inwisselen voor siliconen schuursponsen. Die drogen niet alleen sneller, ze houden ook geen vocht vast en zijn bestand tegen schimmel.

Hangmand

Wanneer je boodschappen doet koop je vaak meer dan dat je nodig hebt. Dit wordt een probleem wanneer je niet alles kwijt kunt op de opbergplaats en je bijna alles erin moet gaan proppen. Het kastje is dan niet alleen een en al wanorde, straks kan je niet eens vinden wat je zoekt. Daarom zouden hangmanden onmisbaar kunnen zijn indien je meer ruimte wilt maken, maar zijn die vooral noodzakelijk om het kastje zo goed mogelijk in te richten. 

Roestvrijstaalreiniger

Roestvrijstaalreiniger

Amazon

Huishoudelijke apparaten van rvs mogen niet ontbreken in een keuken maar zijn ook een nachtmerrie als het op schoonhouden aankomt. Binnen enkele ogenblikken zijn ze alweer vies. Het is daarom van fundamenteel belang een geschikt product te vinden waarmee je ze kan laten blinken. In een reinigingskit voor roestvrijstaal wordt kokosolie toegepast om apparaten weer te laten glanzen.

Doppen voor stoelpoten

Parketvloeren vind je in heel veel huizen. Aan de ene kant zijn ze esthetisch fraai maar aan de andere kant komen er makkelijk krassen op. Wanneer je iets over het parket sleept kan er onherstelbare schade ontstaan. Om dit te voorkomen kan je vloerdoppen plaatsen op stoelpoten. Door de vilten of siliconen basis die de doppen hebben kan je zonder risico stoelen verschuiven.

Advertisement

Plumeau met telescopische steel

Wanneer je het hele huis aan het schoonmaken bent kan het gebeuren dat je niet bij alle plekken kunt komen. Op de hoogste plekken en de meest krappe ruimtes, waar je moeilijk bij kunt. gaat veel stof zich ophopen die je moeilijk wegkrijgt. Om echt alles weg te krijgen is een plumeau die je kan uittrekken onmisbaar, hiermee krijg je alles in een keer weg.

Welk van deze producten kan jij niet zonder in jouw huis?

Advertisement