Grof zout tegen onaangename geuren: hoe maak je het toilet schoon met dit goedkope en effectieve mengsel

door Natasja

02 September 2022

Grof zout tegen onaangename geuren: hoe maak je het toilet schoon met dit goedkope en effectieve mengsel
Advertisement

Zout is niet alleen een essentieel ingrediënt in de keukens, nuttig om smaak en geur aan de gerechten toe te voegen. Dankzij zijn vele eigenschappen is zout trouwens ook nuttig voor vele andere doeleinden, zowel als schoonheidsverzorgingsproduct als in huis. Als schoonheidsmiddel is het een zeer goede scrub in combinatie met olijfolie, terwijl het in huis een uitstekend middel is tegen vochtigheid in de kamers, maar ook een schimmelwerend middel voor de kledingkasten, het kan worden gebruikt als verstoppingverwijderaar en voor het reinigen van zilver, maar ook voor het verwijderen van schimmel- en roestvlekken.

Een ander gebruik van zout in huis is als deodorant: in schoenen of in de koelkast, we weten allemaal hoe het gebruikt wordt om onaangename geuren te verwijderen. Maar heb je er ooit aan gedacht dat je het ook als geurverdrijver in de badkamer kunt gebruiken? Nou ja, probeer het eens in het toilet te doen en je zult zien wat een prachtige resultaten!

Advertisement
Creativo

Creativo


Ruikt je badkamer niet zo lekker en ben je op zoek naar een ecologische en natuurlijke manier om er vanaf te komen? Zout is de juiste remedie voor jou! Giet een handvol in het toilet, gemengd met baking soda en eventueel met een etherische olie van je keuze. Laat het een nacht inwerken en je zult zien wat het resultaat is!

Voor een grondiger reiniging en een meer doortastende geurbestrijding kun je ook zout gebruiken om het hele toilet, inclusief de wanden, schoon te maken. We hebben een wonderbaarlijk mengsel van zout en baking soda voor dit doel getest. Onaangename geuren verdwijnen onmiddellijk!

Om het te bereiden heb je nodig:

  • 2 eetlepels zout
  • 4 eetlepels afwasmiddel
  • 2 eetlepels baking soda
  • 1 druppel witte azijn

Heb je alle ingrediënten bij de hand? Laten we beginnen!

Advertisement
Creativo

Creativo

Meng alle ingrediënten in een kom, trek rubber handschoenen aan en neem met een schone doek het mengsel uit de kom en veeg de wanden van het toilet schoon. Een paar minuten laten inwerken, daarna afspoelen en drogen met een schone doek, bij voorkeur een microvezeldoek. En dat is het, je toilet zal eindelijk voor lange tijd vrij zijn van die vervelende geuren! En het leuke is dat er zoveel mogelijkheden zijn, je kunt hetzelfde recept bereiden door essentiële oliën toe te voegen voor een andere geur; je toilet zal elke keer anders ruiken, maar altijd heerlijk!

Heb je wel eens zout gebruikt als geurverdrijver in de badkamer?  Hoe gebruik je het nog meer in huis?

Advertisement