x
Wasmachine onberispelijk schoon met…
Volg deze 8 gouden regels en je hebt voor elke gelegenheid bijpassende schoenen en kan je die perfect combineren Gewoon mooi zijn binnen een mum van tijd, dat kan met deze 5 slimme tips

Wasmachine onberispelijk schoon met azijn, met deze simpele tips blijft dat zo

29 Augustus 2022 • Door Skip
30.439
Advertisement

Van alle huishoudelijke apparaten is de wasmachine een van onze beste helpers thuis. Hij zorgt ervoor dat de was altijd perfect schoon is klaar voor gebruik, zonder dat we met de hand hoeven te wassen en zonder dat we dat elders hoeven te doen met overvolle zware tassen. Maar wie zorgt ervoor dat de wasmachine schoon blijft terwijl hij voor onze was zorgt? Het lijkt haast niet te geloven, maar een van de producten in onze kast met wasmiddelen kan ons ook helpen de wasmachine schoon te houden.

Het product wat we bedoelen is azijn (van appel, wijn of alcohol). Je kan echt zoveel dingen doen met azijn, je kan het in de keuken gebruiken, in je schoonheidsroutine of voor de schoonmaak thuis. We gaan eens bekijken hoe azijn ervoor kan zorgen dat de wasmachine schoon blijft en glanst.


Reinigen van afdichtingsrubbers en accessoires

foto: Pexels

Begin met het reinigen van verwijderbare onderdelen: zeepbaklades, centrale filter, deksel. Die zijn te reinigen met een natte (met waterspons en een beetje wasmiddel. Vervolgens werk je het af met azijn om alle restanten te verwijderen.

Wat betreft de afdichtingsrubbers/manchetten dient er grondig gereinigd te worden vanwege de mogelijke schimmel die kan ontstaan en zich kan uitbreiden. Dit kan gebeuren omdat water gauw achter kan blijven tussen de plooien. Maak een dikke pap van azijn en baking soda en ga daarmee met een kleine borstel over alle afdichtingsrubbers heen. Maak goed schoon met een vochtige doek. Daarna drogen. Vergeet niet om na elke wasbeurt de afdichtingsrubbers goed te drogen, zo kan je makkelijker schimmelvorming tegen gaan. 

foto: Pixabay

De wastrommel komt in contact met onze kleren en is het dus belangrijk om die altijd schoon en smetvrij te houden. Door het vele wassen kan daar makkelijk kalkneerslag plaatsvinden. Om de trommel zo goed mogelijk te reinigen doe je een kop wijnazijn direct in de trommel en in de zeepbaklade. Zo verwijder je definitief kalk en vieze geurtjes uit je wasmachine. Draai een programma met lege trommel op hoge temperatuur, laat dan drogen met deur open en je eindresultaat zal helemaal goed zijn. In geval van zeer hardnekkig vuil kan je ook baking soda toevoegen. 

Advertisement

Reiniging van de buitenkant

foto: Creativo

Voor een volledige en optimale reiniging moet je je ook ontfermen over de buitenkant om vlekken en ongewenst geel worden te voorkomen. Meng gewoon azijn en water in gelijke hoeveelheden en maak er een doek nat mee. Neem dan de hele buitenkant af ermee. Laat 10 minuten inwerken, droog af met een droge schone doek. Je wasmachine zal glanzen als nieuw.

Heb je wat aan deze tips gehad? Hoe maak jij jouw wasmachine schoon? 

Tags: TrucjesNuttigHuizen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt