6 tips van organisatieprofessionals voor een opgeruimd huis

door Natasja

04 Juni 2023

6 tips van organisatieprofessionals voor een opgeruimd huis
Advertisement

In een ideale wereld zou alles wat nutteloos of kapot is of na een bepaalde tijd niet meer wordt gebruikt automatisch uit ons huis verdwijnen, zodat het meteen in de vergetelheid raakt en ons huis altijd perfect opgeruimd en georganiseerd is. In werkelijkheid is het helaas onze ondankbare taak om het huis periodiek te reorganiseren. We laten ons vaak leiden door emoties en blijven ons basthouden aan voorwerpen die we eigenlijk gewoon weg zouden moeten doen.

We weten allemaal hoe moeilijk het is om het zoveelste accessoire weg te gooien dat je eigenlijk nooit goed van pas is gekomen. Daarom zijn er professionals die altijd klaar staan om ons op dit soort momenten te helpen en waardevolle tips met ons delen om onze huizen effici├źnter en comfortabeler te maken.

Hier zijn 6 tips van professionals voor een altijd opgeruimd huis.

Advertisement
Pexels

Pexels

Er zijn 6 dingen die professionals adviseren om onmiddellijk weg te doen voor een opgeruimder huis:

  1. Producten en middelen over datum: hoeveel mensen controleren periodiek de voorraadkast en ontdoen zich van verlopen voedsel, cosmetica of schoonmaakmiddelen? Dit is een geweldige manier om een algemene reorganisatie te beginnen, omdat je zo kunt zien wat je echt nodig hebt en wat je kunt weggooien of vermijden te kopen.
  2. Dingen die al minstens een jaar niet zijn gebruikt: we weten zeker dat als je al je kamers en kasten doorzoekt, je iets zult vinden dat al maanden of zelfs jaren ongebruikt rondslingert. Dat kunnen oude kleren zijn waar je in de toekomst weer in hoopt te komen, te oncomfortabele schoenen, maar ook keukenaccessoires die bij aankoop onmisbaar leken, maar in de praktijk nooit nodig waren. Vind je het niet tijd om ze weg te doen om ruimte te maken?
  3. Oude of niet bij elkaar passende spullen: of het nu gaat om kleding of serviesgoed, alles wat oud, beschadigd of niet bij elkaar passend is, moet onmiddellijk uit huis worden verwijderd. Maak plaats voor iets nieuws, moois en functioneels.
  4. Spullen zonder waarde: als je iets bezit dat je waardeloos vindt of niet waardeert, zul je het niet gebruiken en zal het alleen maar ruimte en stof verzamelen. Doe het weg en maak ruimte voor iets wat je echt leuk vindt.
  5. Gadgets en gratis spullen: beurzen, congressen, bedrijven, maar ook winkels en supermarkten zijn gewend ons diverse gadgets, vaak ongewenst en dus ongebruikt, cadeau te geven. Het is beter om ze helemaal niet naar huis mee te nemen, of ze rechtstreeks in de prullenbak te doen.
  6. Nadelige overtuigingen: er is nog een laatste fundamenteel ding waar je onmiddellijk vanaf moet bij het reorganiseren van een huis. Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar als je denkt dat gebrek aan organisatie een gebrek is om je voor te schamen, zul je het nooit overwinnen. Rommel in huis is een symptoom van interne chaos, dus het eerste wat je moet doen is beginnen voor jezelf te zorgen, de juiste dingen prioriteit te geven en jezelf op de eerste plaats te zetten. Je zult zien dat ook je huis mooier en opgeruimder wordt.

Vind je dat jij ook ongeorganiseerd bent? Probeer deze handige tips!

Advertisement