Broeierige nacht: de trucs voor verfrissende kussens en een betere slaap

door Natasja

14 Juli 2023

Broeierige nacht: de trucs voor verfrissende kussens en een betere slaap
Advertisement

Als de hitte te extreem is, is het overdag al moeilijk, maar nog erger is het 's nachts. Niet kunnen slapen vanwege het oncomfortabele gevoel van de hitte zorgt er niet voor dat je weer op krachten komt voor de volgende dag, het verpest het humeur, kortom, het is iets compleet negatiefs. Het is ook niet aan te raden om de airconditioning non-stop aan te laten staan, wat kan leiden tot ziekte en in elk geval zwaar drukt op de rekening. Dus hoe kun je je afhankelijkheid van airconditioners en ventilatoren verminderen en toch wat verfrissing vinden?

Je kunt slim te werk gaan met een paar eenvoudige trucs die je af en toe kunt toepassen, zoals natuurlijke sprays en een paar andere trucs.

Advertisement
Creativo

Creativo

Natuurlijke sprays

Als je toevallig wat aromatische kruiden kunt bemachtigen, of als je andere ingrediënten in huis hebt zoals citroenen, dan kun je een aantal volledig natuurlijke producten maken om op de kussens te sprayen - en niet alleen.

  • Munt: neem takjes munt en droog ze, indien mogelijk. Als je ze goed uitspreidt op een droge plek uit de zon, kan het een paar dagen duren voor ze droog zijn. Gebruik anders de oven of een dehydrator. Als je de gedroogde munt hebt, doe je 3 of 4 takjes in een steelpan met 600 ml water en laat je het vijf minuten koken. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Giet het koud in een spuitfles en spray op kussens, lakens en gordijnen om de hele nacht een verfrissende geur te verspreiden.
  • Lavendel: kan op dezelfde manier gebruikt worden, en in beide gevallen kun je ook de concentratie aromatische planten in het afkooksel verhogen. Als je geen tijd hebt om ze gedroogd te gebruiken, probeer dan vers geplukte takjes. Je hebt er misschien meer nodig, maar ze ruiken nog steeds fris en ontspannend.
  • Citroensap: vul je spuitfles met een vijfde gefilterd citroensap en de rest met gedestilleerd water. Het fruit moet heel vers zijn voor de beste geur. Je kunt ook een afkooksel maken zoals hierboven met de schillen, zodat je niet eens de citroen verspilt die je hebt uitgeperst voor het andere middel.

Alle drie deze ingrediënten kunnen ook samen worden gecombineerd: lavendel en citroen, munt en citroen, lavendel en munt zijn allemaal zeer aangenaam om te ruiken en verfrissende combinaties.

De kortste weg naar een soortgelijke kant-en-klare spray is het gebruik van de relevante essentiële oliën, bij voorkeur echter opgelost in gedestilleerd water.

Het is dan aan te raden om flesjes te kiezen die verstuiven in plaats van flesjes die het kussen doordrenken met water, vooral voor mensen met nekwervelklachten.

Andere handige trucs

  • was kussenslopen en kussens vaak. Ze raken geïmpregneerd met zweet en dat doet het effect van de aroma's teniet. Misschien kun je ook baking soda en waterstofperoxide gebruiken om ze in het beste geval te ontsmetten en te ontgeuren.
  • als je niet vaak kussens kunt wassen, gebruik dan een dubbele kussensloop of een lichte handdoek om het kussen te bedekken, zodat het vaak kan worden vervangen door een schoon, frisgewassen exemplaar.
  • leg kussenslopen en lakens - sommige mensen doen zelfs de kussens zelfs! - een uur of twee in de vriezer voordat je gaat slapen. De sensatie van frisheid op je huid zal geweldig zijn en misschien lang genoeg duren om comfortabel in slaap te vallen.

De kracht van een schoon, heerlijk ruikend kussen is niet te onderschatten!

Advertisement