Oud worden is mooi: 12 beroemdheden die nee zeiden tegen plastische chirurgie

door Natasja

16 Juli 2023

Oud worden is mooi: 12 beroemdheden die nee zeiden tegen plastische chirurgie
Advertisement

Veel mensen zijn bang voor het verstrijken van de tijd en de onvermijdelijke tekenen daarvan op gezicht en lichaam. Vooral vrouwen voelen zich onder druk gezet door het verstrijken van de tijd, vooral in de showbizzwereld waar men altijd in de schijnwerpers staat en vergeleken wordt met uitgesproken jonge, dunne en perfecte schoonheidsmodellen.

Hoewel er in deze kringen nooit een einde lijkt te komen aan de mode van plastische chirurgie, zijn er veel beroemdheden die er de afgelopen tijd voor hebben gekozen om deze trend te negeren en zichzelf op een natuurlijke manier te laten verouderen. Met bijna trots een paar kleine rimpels en andere tekenen van een minder strak gezicht of lichaam dragend, werpen deze beroemdheden zich op als nieuwe rolmodellen voor alle jonge vrouwen van vandaag, die de filosofie van zelfacceptatie en eigen defecten promoten.

We laten je vandaag 12 beroemdheden zien die ervoor hebben gekozen om nee te zeggen tegen plastische chirurgie door hun natuurlijke veroudering te omarmen.

Advertisement

1. Kate Winslet

We leerden haar op 22-jarige leeftijd kennen als de geliefde ster uit Titanic en ze wist ons meteen voor zich te winnen met haar natuurlijke, 'imperfecte' schoonheid. De ster is vandaag de dag niet bang om de eerste tekenen van de tijd op haar gezicht te laten zien en verklaart dat ze altijd tegen plastische chirurgie is geweest omdat het tegen haar moraal ingaat en omdat ze niet wil dat iets haar prestaties als actrice beïnvloedt. Het belangrijkste element in haar schoonheidsroutine is hydratatie.

Advertisement

2. Emma Thompson

De bekende Hollywoodster is in haar 30-jarige carrière verschillende keren teruggekomen op het onderwerp veroudering en herhaalde telkens haar afkeer van plastische chirurgie. In feite beschouwt de actrice deze ingreep als een nutteloze en zinloze praktijk om onze natuurlijke manier van zijn voor de wereld te verbergen.

3. Julianne Moore

De bekende Oscarwinnares, die nu ver in de 60 is, heeft zich altijd uitgesproken tegen cosmetische chirurgie. Hoewel ze degenen die ervoor kiezen niet veroordeelt, is de actrice van mening dat deze praktijk iemand niet beter maakt. Ze stelt dat veroudering deel uitmaakt van het leven en als zodanig moet worden geaccepteerd en niet als een negatief of positief feit, afhankelijk van de resultaten op ons lichaam.

4. Angelina Jolie

Angelina Jolie is niet alleen actrice, maar ook filmregisseur, filantroop en voorvechtster van mensenrechten. Ze heeft zich vaak uitgesproken voor ouder worden. Misschien omdat ze haar moeder verloor toen ze nog heel jong was, ervaart ze het verstrijken van de jaren nu meer als een overwinning dan als een reden tot droefheid.

5. Jodie Foster

De nu 60-jarige actrice oordeelt niet over mensen die hun toevlucht willen nemen tot plastische chirurgie, maar wijst het voor zichzelf af. Ze zegt dat ze er liever natuurlijk uitziet en commentaar krijgt op wat ze werkelijk is in plaats van hoe ze eruit ziet.

Advertisement

6. Cate Blanchett

De Australische actrice zegt dat ze te bang is voor de mogelijke langetermijneffecten van zo'n ingreep en dat ze de voorkeur geeft aan natuurlijk ouder worden; iemand die er zelfs op haar 50e of 60e nog uitziet als een 20-jarige, laat niets natuurlijks zien en wekt bij haar alleen maar medelijden op, geen bewondering.

7. Andie MacDowell

De bekende Four Weddings and a Funeral-actrice stond in het verleden open voor plastische chirurgie, maar heeft nu haar natuurlijke veroudering omarmd. Ze weigert zich te schamen voor haar leeftijd en uiterlijk en wil elk moment van haar leven ten volle beleven.

Advertisement

8. Meryl Streep

De geliefde hoofdrolspeelster van de film My Africa, of voor de jongeren de ijskoningin van de film The Devil Wears Prada is een sterke inspiratiebron voor alle vrouwen en een voorvechtster van vrouwelijke eigenwaarde. Ze weet ook een positieve kant te zien in het ouder worden, waardoor ze interessantere rollen verdient ten koste van rollen om haar schoonheid.

9. Isabella Rossellini

De tot Amerikaanse genaturaliseerde Italiaanse actrice en model is nu de 70 gepasseerd. Met meer dan 40 jaar carrière achter de rug heeft ze verklaard dat ouder worden de normaalste zaak van de wereld is, net als opgroeien. Daarom vindt ze dat cosmetische chirurgie hetzelfde is als voorkomen dat een kind opgroeit.

Advertisement

10. Drew Barrymore

De 47-jarige actrice verklaarde dat ze zich verzet tegen de druk van cosmetische chirurgie, omdat ze de waarde van natuurlijk ouder worden wil doorgeven aan haar twee dochters.

11. Heidi Klum

Het Duitse model en styliste denkt dat cosmetische chirurgie onomkeerbare veranderingen teweegbrengt in het gezicht van vrouwen, in veel gevallen ten kwade.

Advertisement

12. Salma Hayek

Hoewel ze ervan is beschuldigd Botox te hebben gebruikt, beweert de Wild Wild West-ster dat ze tegen cosmetische chirurgie is en dat ze nooit cosmetische behandelingen heeft ondergaan en ook niet van plan is dat in de toekomst te doen.

Welke andere beroemdheden ken jij die zich tegen chirurgie uitspreken?

Advertisement