Er fantastisch uitzien op elke leeftijd: 10 mode-ideeën voor een onberispelijke stijl voor vrouwen boven de 50

door Natasja

15 September 2022

Er fantastisch uitzien op elke leeftijd: 10 mode-ideeën voor een onberispelijke stijl voor vrouwen boven de 50
Advertisement

Stijl is voor iedereen een uniek en persoonlijk kenmerk, het is iets dat ons karakter, onze persoonlijkheid, onze passies tot uitdrukking brengt. Juist daarom verandert onze stijl voortdurend met ons mee, ook al zullen sommige fundamentele elementen ons altijd blijven volgen, ondanks de mode.

Er zijn leeftijden die een soort keerpunt in ons leven vormen en wanneer we die bereiken, dwingt het verlangen naar verandering ons om de kledingkast leeg te maken, alles weg te gooien en van voren af aan te beginnen. Maar hoe? Als je onlangs 50 bent geworden en vastbesloten bent om jezelf een nieuw imago te geven, of als je al een tijdje die leeftijd hebt bereikt maar nu pas behoefte hebt aan vernieuwing, dan zijn hier 13 stijltips waarmee je je echt uniek zult voelen.

Advertisement

1. Palazzo broek

Perfect voor wie geen compromissen wil sluiten op het gebied van comfort, is deze broek ongelooflijk veelzijdig en geschikt voor alle seizoenen. Hij kan worden gedragen met een elegante blouse, een coltrui of een wijde trui, afhankelijk van de gelegenheid.

Advertisement

2. Midi-jurk

Jurken zijn het toppunt van vrouwelijkheid en zijn ideaal voor wie een easy chic look wil. Een midi-jurk met zachte lijnen die de benen onbedekt laat, is ideaal om je altijd fantastisch te voelen.

3. Sigarettenbroek en blazer

Voor een praktische maar stijlvolle look, draag een sigarettenbroek en een blazer.

4. Maxi trui

Een outifit waarin je je comfortabel voelt maar met stijl. De trui kan gedragen worden met een spijkerbroek of een zwarte sigarettenbroek, afhankelijk van of je je casual of meer elegant wilt voelen.

5. Spijkerbroek en blazer

Om comfortabel maar stijlvol te zijn, draag een blazer over een jeans.

Advertisement

6. Vest

Nog een zeer veelzijdig kledingstuk, geschikt voor een meer casual look maar ook voor een meer gesofisticeerde.

7. Lange jas

Een must-have in de garderobe van elke dame.

Advertisement

8. Broekpak

Voor een perfecte look, ook op kantoor, kies voor een tijdloos broekpak. Er zijn vele keuzemogelijkheden: zwart voor de meer klassieke, warme bruintinten om diepte te geven aan de look, pasteltinten voor de meer gewaagden.

9. Jumpsuit

De eenkleurige jumpsuit is ideaal voor een elegante en toch comfortabele look. Een must-have in de garderobe van elke zichzelf respecterende vrouw.

Advertisement

10. Mannish look

De "mannish" look is het resultaat van het gebruik van typisch mannelijke kledingstukken: een jasje met dubbele rij knopen, een onberispelijk gesneden blauw of wit overhemd zijn zeer geschikt voor 50-jarigen en geven hen die speciale charme.

Advertisement