Trots pronken met grijs haar: tips om de trend van beroemdheden te volgen

door Natasja

14 September 2022

Trots pronken met grijs haar: tips om de trend van beroemdheden te volgen
Advertisement

Grijs haar is altijd geassocieerd met oude mensen en bijgevolg gevreesd door de meeste volwassenen. Toch is de trend de laatste jaren definitief gekeerd en is grijs nu zelfs in de mode: volgens de hashtag #greyhairdontcare zijn beroemdheden als Helen Mirren, Andie McDowell, Nicole Kidman, Sarah Jessica Parker, maar ook gewone mensen begonnen met het laten zien van hun grijze haar zonder bang te zijn er te oud uit te zien, integendeel.

In plaats daarvan lijkt het erop dat grijs verjongt, gezichtskenmerken verzacht die de neiging hebben met de leeftijd te verharden. Maar hoe kun je de grijze kleur verbeteren? De trend van het moment qua kleur is lavender grey, een combinatie van grijs en lavendel, die op duizend verschillende manieren kan worden gecombineerd. Laten we samen ontdekken waar dit over gaat!

Advertisement

Lavender grey is populair bij zowel jonge als oudere vrouwen. Het is een kleur wat iedereen mooi vindt en het is de trend van het moment om grijs haar te camoufleren of gebleekt haar te accentueren. Het kan in duizend tinten en intensiteiten worden afgeleid en past zich perfect aan de persoonlijkheid van de drager aan. Paarse tinten helpen het gezicht helderder te maken en passen goed bij grijs haar, zowel wanneer het de overheersende kleur is als wanneer het nauwelijks opvalt.

Advertisement

Of je haar nu uit vrije wil of door ouderdom grijs is, paars geeft je de kans om nog meer met je stijl te spelen. Je kunt het over het hele haar verdelen of alleen in bepaalde delen, bijvoorbeeld op bepaalde lokken en in de kleur die je maar wilt. De enige limiet is je verbeelding. 

Je kunt er ook voor kiezen alleen de punten paars te verven, waarbij je speelt met de kleurtoon: intenser en neigend naar blauw of delicater en lila. Lichtblauw en pastel of bijna holografisch. Kies wat je het leukst vindt, experimenteer ook met verschillende mogelijkheden!

Voor een nog opvallender effect kun je ook alleen bij de haarwortels verven en de lengten en punten natuurlijk laten als je lichtgrijs of wit haar hebt, of gebleekt. Het belangrijkste is dat de kleuren paars en grijs zijn in al hun kleurschakeringen!

Heb jij je al verzoend met het idee dat je grijs haar hebt? Zou je de lavendelkleur gebruiken om het meer op te laten vallen?

Advertisement