Krullen en golvend haar zonder hitte: ontdek de eenvoudige methode voor een fantastische look

door Natasja

16 September 2022

Krullen en golvend haar zonder hitte: ontdek de eenvoudige methode voor een fantastische look
Advertisement

Zacht, golvend haar, met zijdeachtige pijpenkrullen die op de schouders liggen, of sierlijk het gezicht omlijsten en met elke beweging meezwaaien: het is een look die veel mensen mooi vinden, en die moeilijk tot stand komt zonder een speciale stylingtechniek. We weten allemaal dat om het haar in de gewenste vorm te brengen, we altijd een of ander verwarmde stylingtool moeten gebruiken (een föhn met borstels, of direct een stijltang of krultang), en misschien ook een product om op de lokken aan te brengen om ze tegen de hitte te beschermen.

Maar zelfs als we beschermende producten gebruiken, wordt het haar gestrest en beschadigd door hitte, vooral als we deze stylingmethoden heel vaak gebruiken. Dan wordt een alternatieve methode een interessante optie, waarbij het haar gestyled kan worden zonder gebruik te hoeven maken van krultangen en stijltangen.

via @elissakincade/TikTok

Advertisement
@elissakincade/TikTok

@elissakincade/TikTok

Deze haarstylingaccessoires zijn online heel populair, waar veel beautybloggers laten zien hoe ze ze gebruiken en welke ongelooflijke resultaten ze lijken te bereiken. Het zijn een soort kneedbare banden of staven, die als zeer lange hoofdbanden op het hoofd worden geplaatst, waarbij de "staarten" aan de zijkanten vallen. Om de pijpenkrullen vorm te geven, moet je haarlokken nemen en ze om deze accessoires wikkelen, ze bedekken zoals je met linten zou doen. De truc lijkt te zijn om elke streng in de tegenovergestelde richting te wikkelen.

Zoals tiktokker @elissakincade laat zien, om te voorkomen dat het apparaat beweegt als je het haar helemaal om de 'staaf' wikkelt, waardoor het ingewikkelder wordt, help je jezelf met een haarklem bovenop je hoofd. Je kunt hier https://www.tiktok.com/@elissakincade/video/6989674431304011013 zien hoe ze de heatless curlers toepast (dit is een van de namen waaronder ze op de markt te vinden zijn, samen met "Silk Hair Curler Heatless", "Heatless Curlers Headband", "Heatless Curls"), en hier https://www.tiktok.com/@elissakincade/video/6990007621398875398 het resultaat dat ze krijgt.

Wat te doen na het aanbrengen ervan? In feite wacht je, maar er zijn verschillende manieren waarop ze worden toegepast. Sommige mensen doen ze in hun haar terwijl het nog nat is en föhnen het grootste deel ervan terwijl deze banden nog op hun hoofd zitten: het lijkt erop dat de krullen er prachtig uitkomen, maar niet lang blijven zitten.

Het meest gebruikelijke advies is dan ook om het haar goed te drogen, vervolgens de curlers aan te brengen en er heel weinig water op te spuiten. Ook hier spuiten sommige mensen een sluiler van water op de lokken vlak voordat ze ze om de banden wikkelen.

Heb jij ze wel eens gebruikt?

Advertisement