De 5 perfecte coupes om een rond gezicht slanker te maken

door Natasja

03 Augustus 2022

De 5 perfecte coupes om een rond gezicht slanker te maken
Advertisement

Het zal je wel eens overkomen zijn dat je teleurgesteld bent na een kappersbezoek. Dit kan gebeuren omdat jouw idee van een kapsel niet altijd wordt begrepen en gerealiseerd zoals je dacht dat het zou zijn. Of het kan gebeuren omdat niet elke coupe geschikt is voor elke gezichtsvorm. Elk gezicht heeft een coupe nodig die de lijnen accentueert en de sterke punten naar voren brengt.

Degenen met een rond gezicht, in dit geval, zoeken vaak naar middelen om het gezicht langer en slanker te maken, maar slagen daar niet altijd in. Een goed geknipte coupe kan aan deze behoefte voldoen. Er zijn er een paar coupes in het bijzonder die haarstylisten aanbevelen om dit doel gemakkelijk te bereiken. We laten ze je hieronder zien.

Advertisement

Veel mensen zijn trots op hun lange haar. En mensen met een ronder gezicht wordt vaak aangeraden hun haar lang te dragen om het gezicht smaller te laten lijken. Lengte is echter niet altijd voldoende om een gezicht af te slanken. Sterker nog, als het haar te zwaar en plat wordt, kan het zelfs het tegenovergestelde effect hebben. Voor wie een lang kapsel wil en een rond gezicht heeft, is het ideaal om het haar in laagjes te knippen met asymmetrische, losse lokken om volume te geven en beweging te creëren.

Advertisement

Bij lang haar, maar ook bij korter haar, is een andere manier om het gezicht langer te doen lijken, een gelaagde zijdelingse pony. De pony geeft meteen een licht bohemien tintje en het feit dat hij aan de zijkant zit en een beetje gerafeld is, doet het gezicht meteen slanker lijken.

Er zijn vrouwen die toch voor kort kiezen, ondanks hun ronde gezicht. De kortere coupe is handig voor wie van praktisch en fris houdt. Een zeer aanbevolen coupe is de zogenaamde pixie cut. Als het met laagjes wordt gedragen en met meer volume en lengte in het gebied tussen het oor en het jukbeen, kan het helpen om het gezicht slanker te maken.

En dan zijn er nog de halflange kapsels, die echt perfect zijn om het gezicht slanker te doen lijken. De zogenaamde 'bob' is een echte klassieker. Dit kapsel is meestal langer aan de voorkant en korter aan de achterkant, is altijd een beetje gelaagd en wordt het best golvend gedragen. Aangezien het voorste gedeelte lang genoeg is om de kaaklijn te bedekken, is het afslankende effect verzekerd. En dit is een echt coole en modieuze coupe.

De "lob" is een afkorting van "long bob" en is in feite een iets langere en minder gelaagde bob dan de oorspronkelijke bob. Het is een eenvoudige maar elegante manier om je haar te dragen en, of het nu golvend of steil is, het zorgt voor harmonie en afslanking van iets rondere gezichten. Dankzij de kenmerken is dit kapsel veelzijdig en geschikt voor iedereen.

Het enige wat je hoeft te doen is je kapper je favoriete kapsel uit deze lijst te laten zien en je zult versteld staan van het resultaat.

Advertisement