Droom je van perfecte krullen? Volg deze 7 gouden regels om ze zacht en gedefinieerd te krijgen

door Natasja

30 September 2022

Droom je van perfecte krullen? Volg deze 7 gouden regels om ze zacht en gedefinieerd te krijgen
Advertisement

Krullend haar, zo fascinerend en benijd, verbergt speciale zorg en veel moeite. Degenen die stijl haar hebben, zoeken naar trucs om krullen te maken en het er natuurlijk uit te laten zien. Aan de andere kant, degenen die het geluk hebben krullen van nature te hebben, waarderen ze niet of laten ze niet altijd volledig tot hun recht komen.

Het gevaar van pluizen ligt altijd op de loer en zelfs alleen al het wassen en ontwarren kan soms een hele klus worden.

Er zijn echter trucjes en handigheidjes die, indien consequent toegepast, ze gezond kunnen houden en er prachtig uit kunnen laten zien.

via @faithchappelle/TikTok

Advertisement
@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle/TikTok

@faithchappelle bijvoorbeeld, een Tiktokker die beroemd en gevolgd is voor haar waardevolle haar- en make-up tips laat een paar basistrucs zien. Als meisje met natuurlijke krullen illustreert ze in verschillende video's op TikTok alle geheimen om haar haar prachtig te houden en te pronken met het perfecte resultaat. In één ervan onthult ze de gouden regels die je consequent moet volgen om je krullen er op hun best uit te laten zien. Dit zijn 7 essentiële en blijkbaar zeer effectieve tips:

  • Om je haar gezond te houden, probeer het in de eerste plaats om de drie tot vier maanden te knippen.
  • Probeer altijd producten te kiezen zonder alcohol en sulfaten.
  • Beperk zoveel mogelijk het gebruik van hulpmiddelen die te veel warmte produceren en afgeven. Föhns, stijltangen en krultangen mogen dus alleen worden gebruikt wanneer dat nodig is en met mate.
  • Maak er een gewoonte van krullen te ontwarren met een natte borstel.
  • Als je je haar wast, doe dan altijd de laatste spoeling met koud water om haarschubben van het haar te verzegelen waardoor vochtverlies wordt voorkomen.
  • Doe eens per maand een eiwitbehandeling.
  • Bedek 's nachts je haar met een kapje, muts of zijden sjaal. Dit voorkomt pluizen en breken en houdt de krullen langer gedefinieerd.

Dit zijn volgens de tiktokker de belangrijkste regels voor mooi en gezond krullend haar. Als je dieper wilt gaan en elk nuttig detail van deze gezonde routine wilt ontdekken, kun je, naast de video in kwestie https://www.tiktok.com/@faithchappelle/video/6927019005114895622, alle door Tiktokker voorgestelde inhoud op haar profiel https://www.tiktok.com/@faithchappelle bekijken.

Ga je proberen deze tips voor benijdenswaardige krullen in praktijk te brengen?

Advertisement